avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrarea casatoriei din Gibraltar in Romania si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrarea casatoriei din Gibraltar in Romania si schimbare nume.

Buna ziua,

Suntem un cuplu de romani casatoriti in Gibraltar in 2010. Ne intereseaza ce acte sunt necesare pentru inregistrarea casatoriei in Romania si deasemenea durata pana la finalizarea inregistrarii.

In urma casatoriei fiecare si-a pastrat numele si ne intereseaza daca este posibil odata cu inregistrarea casatoriei in Romania, deasemenea, preluarea numelui de familie al sotului de catre sotie.

Va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: ancbor1183 , utilizator 10:26, 25 Mai 2012
Gibraltarul, fiind teritoriu britanic, vă puteti adresa Consulatului României la Londra pentru a transcrie certificatul de casatorie. De asemenea puteti să transcrieti certificatul la starea civila de la ultimul domiciliu din tara.
HG 64/2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, In "SECŢIUNEA a 7-a Înregistrarea actelor de stare civilă ale cetăţenilor români încheiate în străinătate" gasiti toata procedura.
Multumesc foarte frumos pentru raspuns. De foarte mare ajutor:) Toate informatiile sunt disponibile in HG 64/2011 dupa cum ati precizat.
Certificatul de casatorie apostilat trebuie sa contina datele dvs.care sa corespunda cu actele romanesti. Daca in cuprinsul certificatului nu este stipulat numele dupa casatorie veti da declaratie cu privire la numele pe care v-ati invoit sa-l purtati in timpul casatoriei. In schimb dupa cum inteleg (daca inteleg eu bine?) in certificat scrie deja ca ramaneti fiecare pe numele sau. In acest caz mai intai trebuie sa solicitati transcrierea certificatului, asa cum este el, dupa care sa solicitati schimbarea numelui pe cale administrativa.
Multumesc pentru raspuns.

Pe certificatul de casatorie nu este stipulat absolut nimic cu privire la nume suntem doar trecuti cu numele pe care le aveam inainte de casatorie dar nici o alta mentiune nu apare pe certificat. Certificatul de casatorie este unul foarte simplu nu se poate compara cu certificatul de casatorie emis in Romania.

Alte discuții în legătură

Lnregistrare casatorie efectuata in gibraltar luciancraiova luciancraiova Buna ziua, Cetatean roman casatorit cu cetatean mexican , in Gibraltar (apartine de UK), doresc sa inscriu casatoria in Romania, insa nu doresc la ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui alinamovileanu1980 alinamovileanu1980 Sunt casatorita de un an si as dori sa stiu daca sotul meu ar putea sa si schimbe numele de familie, adica sa il ia pe al meu. Mentionez ca avem un copil care ... (vezi toată discuția)