avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SUSPENDARE MICROINTREPRINDERE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SUSPENDARE MICROINTREPRINDERE

daca se suspenda o microintreprindere cu data de ianuarie 2009si scot salariatii,cand se termina suspendarea si incep activitatea raman micro si angajez sau devin IMM cu impozit 16%?
Cel mai recent răspuns: antonio1 , utilizator 19:54, 31 August 2009
trope_do,

Administratia Financiara NU ADMITE aplicarea regimului derogatoriu in absenta unei incheieri judecatoresti de suspendare a activitatii la ORC.

Etapele suspendarii:
1. Obtinerea incheierii de suspendare a activitatii;
2. Cerere pentru instituirea regimului de declarare derogatoriu la Adm Fin.

Vad ca se ofera o gramada de sfaturi sinistre.
Iti recomand sa telefonezi si la Biroul de asistenta contribuabil din cadrul Admin. Fin locale.

Alberto Kurtyan
Dle albertokurtyan,
Aveti dreptate... Intai trebuie mers la ORC, pt cererea de mentiuni, apoi la Adm Financ. – unde se face si o cerere cf OMFP 864/2005 pt regimul derogatoriu (sa nu mai depuna declaratiile).
E chiar asa sinistru ca am incurcat ordinea prezentarii la institutii? User-ul ar fi aflat, n-ar fi pierdut societatea...
Voi intra sa modific mesajul anterior... In rest, totul ramane cum am stabilit.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
trope_doi, utilizator
Domnilor eu nu mai inteleg nimic. Sa clarificam si sa vedem cum este legal subiectul legat de suspendarea microintreprinderilor. Dupa logica mea o microintreprindere suspendata, adica cu inactivitate temporar, nu este acelasi lucru cu o microintreprindere cu activitate dar fara angajat, desi pe perioada suspendarii nu are angajat. De aceea exista varianta de suspendare, pentru o perioada grea, dificila in care intrerupi activitatea, concediezi personalul si figurezi ca firma suspendata.

Cand resursele necesare revin, redeschizi microintreprinderea, angajezi oameni (caci nu are voie microintreprinderea fara angajati) si continui activitatea.

Daca dupa perioada de suspendare nu ai putea redeschide microintreprinderea ci doar deschiderea unei intreprinderi platitoare de TVA cu impozit pe profit, atunci de ce mai exista suspendare pentru microintreprinderi? La ce bun? In cazul asta mai bine lichidezi firma si redeschizi alta noua, avand in vedere ca lichidarea unei microintreprinderi ca si costuri nu costa mult prea mult fata de suspendare.

Haideti sa lamurim din punct de vedere legal subiectul suspendarea microintreprinderilor (nu neaparat cum se face, ci cum se reactiveaza firma), deoarece multe persoane sunt afectati de impozitul idiot Pogea, care desi isi propunea initial sa stranga mai multi bani la buget, BOC declara de curand ca impozitul Pogea si-a atins tinta (aceea de a elimina micile companii cu activitate mai slaba)! Asta o fi fost vreo scuza deoarece au intrat mai putini bani la buget dupa primul trimestru.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
antonio1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)
Bilant la 30.06.2010 Diana_10 Diana_10 o firma asuspendat activitatea la 31.12.2009, in ianuarie are plati la buget si cheltuielile cu suspendarea firmei,iar in martie are chitanta de la ORC ... (vezi toată discuția)