avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit transferat catre executor judecatoresc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit transferat catre executor judecatoresc

Buna ziua,

Tatal meu a contractat un credit in valoare de 11.700 lei, pentru nevoi personale in anul 2007. In urma unor situatii neprevazute, a ajuns in imposibilitatea de a-l achita. Astfel ca acesta a fost "vandut" unui executor judecatoresc .

In momentul acesta creditul a ajuns la valoarea de 15.000 lei, la care mi-a comunicat executorul, ca se mai adauga cheltuieli de judecata de aprox. 2.000 lei, plus alte probabile penalizari.

As vrea sa stiu cum pot proceda cu executorul sa ajung la o intelegere sa nu imi adauge penalizari ( am inteles ca sunt exagerat de mari) si cheltuieli de judecata atat de mari. Sau ce variante am de a ajunge la o intelegere amiabila cu el prin care sa platesc creditul? Se poate negocia cu acestia?

Vreau sa platesc creditul, insa mom. nu am puterea financiara de plati integral suma. As putea sa platesc 500 de lei/lunar, sa zic, insa am inteles ca daca achiti in rate si in sume mici, de obicei penalizari sunt foarte mari si nu este relevant, datoria initiala ramanand constanta.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
georgevasilescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angel Dan Andrei , Consilier juridic 15:22, 20 Iulie 2012
Creanta nu a fost vanduta executorului judecatoresc. Intrucat nu ati mai platit ratele, banca s-a adresat executorului judecatoresc pentru a proceda la executarea silita. Daca in contractul de credit au fost prevazute penalitati de intarziere va trebui sa le achitati si pe acestea pe langa debitul principal plus cheltuielile de executare silita.
Posibilitatea de a plati in rate depinde numai de debitor, daca accepta aceasta varianta. Luati legatura cu executorul judecatoresc pentru a-i explica situatia
Buna ziua. In principiu puteti stabili o rata lunara (poate fi 500 sau mai mult) printr-o intelegere cu executorul judecatoresc, insa acest lucru trebuie consemnat printr-un inscris. Din acel moment, executorul judecatoresc nu va mai poate face acte de executare silita, cu execeptia situatiei in care nu achitati vreo rata.
In cazul in care platiti ratele, chiar cu mici intarzieri, iar executorul efectueaza acte de executare silita, puteti formula contestatie la executare.
Multumesc pentru informatii!
Buna ziua,

Mai revin cu o intrebare. Creditul care il am de achitat este in acest moment de 15.000 lei. Daca eu reusesc sa fac rost de suma de - sa zic. 13.000 lei, pot ajunge cumva cu executorul la o intelegere astfel incat sa inchida dosarul, avand in vedere ca as achita o mare parte din suma?

Multumesc!

mergeti si vb cu executorul, acesta transmite oferta dvs creditorului. Daca oricum nu au ce sa-i ia tatalui dvs, vor accepta .

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita lorenzo29 lorenzo29 am avut un credit la o banca,mai aveam de platit vreo 9 rate o suma de 930 lei,nu am mai avut posibilitate sa platesc ratele,in urma cu vreo 2 luni am primit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor tazuu tazuu Buna ziua , Am luat pe societate o linie de credit de 55.000 lei de la Banca , avand drept fidejusor o ruda a mea. Nereusind sa platesc ratele , banca a dat ... (vezi toată discuția)
Executare silita NicolaeB24 NicolaeB24 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: In ideea de a ajuta un \"prieten X\" am contractat un credit pentru nevoi personale de la o banca garantat cu ... (vezi toată discuția)