Buna ziua,
As avea o intrebare. Am divortat pe cale amiabila in luna ianuarie a acestui an in fata instantei, iar acum as dori sa fac partajul. Problema este urmatoarea: as putea sa fac partajul la notar? sau este mai bine prin instanta? Si daca sotul meu nu este de acord sa facem pe cale amiabila la notar, pe instanta il pot obliga la plata cheltuielilor de judecata adica si a avocatului? Va rog frumos,si va multumesc mult
In ceea ce priveste cheltuielile, nu se poate anticipa o solutie avand in vedere faptul ca nu stiu ce cereti fiecare parte. In cazul in care se admite exclusiv cererea dvs. si se respinge cererea reconventionala eventuala a paratului, aveti sanse sa va recuperati cheltuielile integral. Insa cum solutiile in partaj sunt de regula "undeva la mijloc", compensarea este cel mai des intalnita. In cazul in care aveti venituri f. mici, putei formula o cerere de ajutor public judiciar pentru a fi scutita total sau partial plata taxei de timbru. (Conditiile sunt prevazute in OUG nr. 51/2008 - modificata in 2012)