avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuielile de judecata din partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuielile de judecata din partaj

Buna ziua,
As avea o intrebare. Am divortat pe cale amiabila in luna ianuarie a acestui an in fata instantei, iar acum as dori sa fac partajul. Problema este urmatoarea: as putea sa fac partajul la notar? sau este mai bine prin instanta? Si daca sotul meu nu este de acord sa facem pe cale amiabila la notar, pe instanta il pot obliga la plata cheltuielilor de judecata adica si a avocatului? Va rog frumos,si va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ana*maria , utilizator 18:27, 23 Mai 2012
multumesc frumos. si nu pot solicita cheltuielile nici daca el nu doreste nicicum sa facem totul pe cale amiabila?
In ceea ce priveste cheltuielile, nu se poate anticipa o solutie avand in vedere faptul ca nu stiu ce cereti fiecare parte. In cazul in care se admite exclusiv cererea dvs. si se respinge cererea reconventionala eventuala a paratului, aveti sanse sa va recuperati cheltuielile integral. Insa cum solutiile in partaj sunt de regula "undeva la mijloc", compensarea este cel mai des intalnita. In cazul in care aveti venituri f. mici, putei formula o cerere de ajutor public judiciar pentru a fi scutita total sau partial plata taxei de timbru. (Conditiile sunt prevazute in OUG nr. 51/2008 - modificata in 2012)
multumesc din suflet.
mult succes sa aveti in profesiile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la medierea partajului unui teren rrobert rrobert Am fost invitata la o sedinta de informare privind medierea. obiectul il constituie partajul unui teren. Reclamantul detine 3/4 si eu 1/3. Forma ciudata a ... (vezi toată discuția)
Partaj pe cale amiabila okidoki0809 okidoki0809 Am divortat acum 4 ani pe cale amiabila fara sa facem partajul. Acum dorim sa facem partajul , tot pe cale amiabila. Va rog sa-mi spuneti care este cea mai ... (vezi toată discuția)
Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)