avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Deviz fara accept plata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Deviz fara accept plata

Buna ziua, ma numesc Marin Radu si am facut un accident acum 6 saptamani: in timp ce eram oprit la semafor pe a doua banda am fost accidentat de o masina care dadea in marsalier deoarece nu era bine incadrata pe cea de a 3-a banda, avariandu-mi aripa fata stanga, bara fata si farul stang. Am hotarat sa facem o constatare amiabila si am urmat toti pasii corespunzatori in care inculpatul isi recunostea vina. Am fost la centrul de constatare unde un inspector de la Astra asig. a fotografiat si evaluat masina dupa care am ales unul din service-urile cu decontare directa sperand sa fiu achitat in timp util. Am fost la service, unde acestia au constat ca bara fata trebuie schimbata total nu doar vopsita deoarece avea urechile din stanga rupte, au fotografiat-o si ei, si a ramas ca ma cheama sa o "internez" dupa ce primesc devizul de la asigurator. Am asteptat doua saptamani pana acestia au primit devizul si am adus-o in service unde mi s-a spus ca va fi gata in cateva zile. Dupa ce piesele au fost comandate, vopsite si montate cei de la Astra nu au trimis acceptul de plata pentru ca au retras dosarul si l-au trimis la corpul de control pentru investigatii. Am inteles ca dosarul poate sta acolo pana la 90 de zile, eu nu pot astepta atat, timpul si masina respectiva fac alti bani pe care nu ii pot recupera. Ce pot face? Cum imi pot lua masina care se pare ca este amanetata in service? Au dreptul cei de la asigurari sa dea devizul dupa care sa nu dea acceptul de plata? Service-ul are dreptul sa imi retina masina? Astept sfaturile dumneavoastra , Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 21:54, 27 Mai 2012
Dupa cum este prezentata speta, probabil ca asiguratorul de raspundere civila obligatorie va va da un refuz de plata in solutionarea dosarului de dauna, pe motiv ca eventimentul rutier nu a fost produs in conditiile declarate de dvs. Nu va ramane deschisa decat actiunea in instanta pentru recuperarea prejudicului cauzat. Ca sa va puteti recupera masina din service va trebui sa achitati dvs contravaloarea serviciilor prestate de unitatea reparatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dosar dauna fondul de garantare arsene21 arsene21 Salut, Am urmatoarea problema. In urma unui accident, masina mi-a fost avariata atat fata cat si spate iar cel vinovat avea asigurare la Astra. Am luat ... (vezi toată discuția)
Întârziere reparație mașinã pe polița rca a soferului vinovat Paharnic Paharnic În 30.11.2013 un aigurat Groupama a tăiat curba, a intrat pe contrasens și mi-a lovit mașina, o Honda Accord din 2007. Am făcut constatare ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurator astra AdrianAurelian AdrianAurelian In primul rand salutare la toata lumea.:D Problema mea este urmatoarea: pe data de 10.01.2010, am dat cu masina (Cielo) intr-un taximetrist., in Craiova(KIA ... (vezi toată discuția)