avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cate luni se iau in calcul la stabilirea cuantumului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cate luni se iau in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei de crestere copil

Buna ziua,
Spunti-mi va rog cum se calculeaza cuantumul Indemnizatiei CCC si ce perioada se ia in calcul? stiu doar ca trebuie sa fi contribuit cel putin 12luni.
Se calculeaza din venitul brut?
Care e procentul? s-a revenit la 85% sau e tot 75% ?
Ca sa obtin 1200 lei indemnizatie,ce salariu trebuie sa am?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 24 Mai 2012
Cuantumul indemnizatiei pentru CCC este de 75% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 6,8 ISR, in cazul CCC cu o durata de 1 an si nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 2,4 ISR in cazul CCC de 2 ani.

ISR = indicatorul social de referinta, care in prezent are o valoare de 500 lei.

Art. 2 din OUG nr.111/2010:
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul
copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie
lunară.
Pentru ca indemnizatia sa fie de 1200 lei trebuie ca media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa fie de 1600 lei (1600 x 75% = 1200 lei).
gheorghev a scris:

.....
Ca sa obtin 1200 lei indemnizatie,ce salariu trebuie sa am?
Multumesc

1600 lei net ar insemna un brut de 2260 lei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil ContSters243704 ContSters243704 - se va revenii la 85 % pt indemnizatie?se va mentine plafonul de 34oo pt 1 an si 1200 pt 2 ani? - se impoziteaza indemnizatia pt crestere copil? - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii la 1/2 norma. colceriumari-bv colceriumari-bv O viitoare mamica a lucrat 15 luni cu 1/2 norma, are dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie ccc MCO MCO Buna ziua. Dupa cum am inteles eu, in cazul in care as alege perioada de 2 ani pentru CCC plata indemnizatiei nu va fi mai mare de 1200 RON chiar daca eu ma ... (vezi toată discuția)