avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconectare abuziva ENEL - cui ma adresez
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconectare abuziva ENEL - cui ma adresez

In paralel cu actiunea inceputa in justitie impotriva unor chiriasi carora le-a expirat contractul de aproape 3 luni, dar refuza sa plece, am incercat si alte masuri ca sa-i conving sa plece...

Astfel, fiind titular al contractului la ENEL, am solicitat deconectarea temporara de la energia electrica... Ieri au venit cei de la ENEL si au deconectat de la panoul electric de pe scara blocului. Le-am explicat care-i situatia si le-am cerut sa sigileze panoul, pentru ca eu nu stau acolo si nu vreau sa am nici un fel de probleme cu ENEL-ul...

Astazi se pare ca indivizii, adica fosti chiriasi, au umblat singuri la panou si s-au reconectat la lumina.

In afara de ENEL, intr-o astfel de situatie, pot sa fac plangere si la politie? Cui ma mai pot adresa? Sunt chiriasii pasibili de pedeapsa?

Mentionez ca saptamana trecuta am depus si o sesizare la sectia de politie de care tine apartamentul, in care am solicitat doar sa ia la cunostinta ca la locatia respectiva locuiesc mai multe persoane fara nici un fel de acte si in mod abuziv...

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: madoiclimber , utilizator 14:51, 24 Mai 2012
Politia nu se implica si nu au in comptenet asoliuutionarea problemelor de acest gen
Aspectul ca fostii dvs chiriasi au intervenit neautorizat la nivelul bransamentului electric poate fi constatat si sanctionat numai de catre reprezentantii furnizorului de servicii mentionat
In situatia expusa,care este motivul pentru care dvs in calitatea de proprietar al apartamentului,nu inlocuiti cheia de acces in proprietatea dvs?
Auzisem ca ar fi infractiune daca umbla la tablourile electrice si se conecteaza ilegal...Pentru ca este un sistem de importanta publica... dar nu am gasit scris pana acum nicaieri...

As inlocui cheia de acces, daca nu ar fi mai multe probleme... in permanenta unul dintre chiriasi este acolo si nu mi-ar permite schimbarea butucului fara scandal, iar politia mi-a explicat clar ca fiind vorba de un conflict in urma unui contract civil, ei nu intervin decat impreuna cu executorul judecatoresc, pe baza unei decizii de evacuare a instantei...

Presupunand ca as schimba in lipsa lor butucul, pe urma ce fac cu bunurile lor?

Le scot eu in strada, cu martori? Pot fi acuzata ulterior de sechestrare de bunuri, sau deterioare de bunuri, sau furt...

In schimb deconectarea de la lumina este perfect legala, am acest drept fiind titularul contractului si nu e un abuz la adresa chiriasilor atat timp cat contractul lor a expirat de aproape trei luni.

Tinand cont de cat de mult dureaza actiunile in instanta in evacuare (pot ajunge sa dureze si 1 an jumate), debransarea de la utilitati poate fi o alternativa care sa determine chiriasii sa plece singuri...

Evident, eu voi continua actiunea in instanta ca sa imi pot recupera sumele pe care ei mi le datoreaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate panou ee madelaine28 madelaine28 Buna ziua! In situatia unui chirias, cine are drept de proprietate asupra panoului de energie electrica? Speta este urmatoarea: contoarul este la intrarea ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu chiriasii matacheg matacheg Buna ziua … sunt intr`o situatie disperata ..si as avea si eu nevoie de niste sfaturi daca se poate .. .. anul trecut am inchiriat apart unei pers ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de 1 an si 9 luni am inchiriat apartamentul unei familii. ... nelugigi nelugigi Buna ziua! De 1 an si 9 luni am inchiriat apartamentul unei familii. La sfarsitul lunii Decembrie 2023, nu mi-au platit din suma totala datorata, in jur de ... (vezi toată discuția)