Buna ziua!
As dori o lamurire, daca este posibil, in aceasta problema: Am o sora handicapata gradul 1 cu insotitor..handicap grav. (Dowm + oligrofrenie), si as vrea sa o scot din tara, intrucat eu sunt cetatean italian actualmente, iar ea in Romania nu are pe nimeni, mama venind sa locuiasca la mine. Ea are buletin de identitate, si nu este pusa sub interdictie. Poate iesi din Romania impreuna cu mama noastra si cu mine? De la Tribunal mi s-a spus ca trebuie sa deschid proces, sa o pun sub interdictie, sa fac o vizita medicolegala prin care sa se ateste gradul ei de handicap, si apoi sa o aduc in tribunal sa o audieze judecatorii, pentru a vedea apoi daca mi se acorda mie tutela ei. Mie mi se pare o nebunie asta si bani pierduti. Sora mea nu are nici un bun, de ani intregi o intretin eu, locuind chiar in apartamentul meu de proprietate.
Intreabarile mele sunt: O pot scoate din tara impreuna cu mama noastra?
Este neaparata necesara tutela? Ce trebuie sa fac pentru a avea tutela ei si a nu cheltui foarte multi bani si timp......va multumesc
Daca sora dvs. este majora, nu vad de ce nu ar putea iesi din tara - mai ales insotita.
In opinia mea nu aveti nevoie de alte acte pentru dumneaei la frontiera in afara cartii de identitate.
Completare
Poate mai dati niste amanunte, de ce a fost nevoie sa mergeti la Tribunal etc.
Sora mea are 42 de ani. Am fost nevoita sa merg la tribunal sa intreb pentru ca ea nu poate semna nici un act in numele sau, deci nu voi putea sa ii fac documente legale pentru a locui cu mine in Italia.