avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post

Buna ziua

As dori un ajutor pentru urmatoarea situatie:

-in cazul restructurarii unor posturi, se acorda de catre angajator un preaviz de 20 zile lucratoare angajatului pana la incetarea contractului de munca individual..In acest caz,in perioada preavizului,angajatul poate avea un program de lucru de 4 ore sau un program de lucru de 8 ore? In Regulamentul de Ordine Interioara nu este specificat acest aspect.Va rog sa imi raspundeti care este legea si articolul unde este mentionat acest lucru.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:53, 24 Mai 2012
1. - Perioada de preaviz face parte din CIM si este perioada normala de lucru in care salariatul isi indeplineste atributiile si este salarizat.
- Codul muncii nu prevede un program diferit de cel normal in perioada de preaviz.

2. Daca in CIM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern este prevazut ca in perioada de preaviz salariatii au program de 4 ore pe zi atunci se aplica aceasta prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ca urmare a restrangerii activitatii MihaelaRG MihaelaRG Buna ziua, Zilele acestea mi-a fost adusa la cunostinta concedierea, motivul invocat fiind restrangerea activitatii. Intrebarea mea este daca acest motiv ... (vezi toată discuția)
Durata programului de lucru in preaviz muadib muadib buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca in preavizul legal, dupa demisie si pana la incetarea contractului de munca, conform legii, programul de lucru este ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)