avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat indrumator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat indrumator

Buna ziua tuturor.M-am inregistrat de curand pe site si urmaresc discutiile de pe forum...Sunt proaspat intrata in Barou si caut un raspuns la urmatoarea intrebare: in ce conditii poate un avocat sa semneze mai multe contracte de colaborare cu avocati stagiari diferiti? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:55, 19 Decembrie 2008
Un avocat poate avea oricati stagiari doreste si cat poate duce, nu exista limitare in acest sens. De fapt nu exista nicio provedere in acest sens...
Multumesc pentru raspuns. Nu am gasit nici o prevedere,intr-adevar. Depinde doar de veniturile avocatului si de cat poate duce...venituri care sunt stabilite de Barou.
Da,de venituri...da veniturile medii pe cat timp? pe 6 luni sau pe 12 luni? de ex.in timis ai nevoie de venituri declarate de 35 de mil pe luna pt. a avea un avocat stagiar(poti avea 60 de mil intr-o luna,10 mil intr-alta,dar media sa fie 35),dar nu stiu pe cat timp...daca stie cineva sa posteze va rog.
Avocatul coordonator trebuie sa asigure stagiarului venitul minim, nu mediu pe profesie:

Art. 283 - (1) Contractul va menţiona obligaţia de a se asigura avocatului stagiar venitul minim garantat pe economia naţională, distinct de veniturile ocazionale ale avocatului stagiar asigurate din asistenţa judiciară pentru care a fost desemnat de serviciul de asistenţă judiciară al baroului.

(din statut)

E o obligatie care trebuie asigurata in fiecare luna, deoarece venitul este lunar.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

Avocatul coordonator trebuie sa asigure stagiarului venitul minim, nu mediu pe profesie:

Art. 283 - (1) Contractul va menţiona obligaţia de a se asigura avocatului stagiar venitul minim garantat pe economia naţională, distinct de veniturile ocazionale ale avocatului stagiar asigurate din asistenţa judiciară pentru care a fost desemnat de serviciul de asistenţă judiciară al baroului.

(din statut)

E o obligatie care trebuie asigurata in fiecare luna, deoarece venitul este lunar.

Nu,nu ai intales ce am intrebat eu...
E vorba de un avocat definitiv,care trebuie sa indeplineasca niste conditii de a lua un avocat la stagiatura...pe langa cele de la art.18 din lege ,el trebuie sa aiba venituri declarate...in functie de acestea poate lua 1,2,3 stagiari.
Eu intrebam pe cat timp trebuie declarate aceste venituri,dar am impresia si cred ca difera de la barou la barou.

Alte discuții în legătură

Avocatul indrumator trebuie sa aiba fond de stagiari? ContSters43587 ContSters43587 Tot cautand sa ma edific cu privire la ce ma asteapta cand voi deveni avocat am auzit urmatoarea chestie: un avocat definitiv poate lua stagiari numai daca are ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Stagiatura valery valery As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)