avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat indrumator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat indrumator

Buna ziua tuturor.M-am inregistrat de curand pe site si urmaresc discutiile de pe forum...Sunt proaspat intrata in Barou si caut un raspuns la urmatoarea intrebare: in ce conditii poate un avocat sa semneze mai multe contracte de colaborare cu avocati stagiari diferiti? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:55, 19 Decembrie 2008
In lege si statut nu exista asemenea conditie a veniturilor, care oricum sunt ale formei de exercitare, nu ale avocatului coordonator ;) (trebuie totusi sa schimbam mentalitatea asta ca "maestrul" da de la el din buzunar...)

Cum spuneam, stagiarul trebuie sa aiba cel putin minimul pe economie in fiecare luna, ceea ce inseamna ca la 5 stagiari forma de exercitare ar trebui sa obtina macar de 5 ori venitul ala minim. Nu stiu pe ce baza exista alta conditie in Timis :-/

:offtopic: Te rog nu cita mesajul imediat anterior, e clar la ce raspunzi. Avem si regulament de postare :) www.avocatnet.ro/content/tag...
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
E vorba de venitul unui avocat definitiv,pe care il declara el (pe acolo pe la barou,cu chitante,registre treburi de genu,nu stiu exact) din acest venit se trag impozite taxe 10% CAA,16 tva si 6,5 sanatate,buuuun.Acel venit care il declara el trebuie sa fie undeva pe la 30 mil de mil. MEDIA pe un anumit interval de timp...6 luni/12 luni.

El poate declara 100 de mil intr-o luna,intr-alta 10 mil...dar media pe acel interval de timp sa fie 30 mil.- asta pt un singur avocat stagiar luat sub "aripa" ,daca doreste inca unul...media o sa fie 70 de mil.(nu stiu exact asta),daca mai doreste si pe al treilea o sa fie 120 de mil. intalegi cum zic?

Eu intrebam de intervalul de timp,cat trebuie sa tot declare venituri?...pentru a realiza aceasta medie intre luni.Nu ziceam de ce bani trebuie sa dea el la stagiar,cat trebuie sa-i plateasca si din astea,sper ca m-am facut cat de cat intales :) mai bine de atata nu am cum sa explic.
Cum am mai zis probabil ca difera de la barou la barou,dar daca cineva care are un avocat indrumator,va rog sa-l intrebati daca,cat si cum are declarate veniturile,e simplu.mersi

PS :scuze cu citarea postului anterior :) am aruncat si eu acuma un ochi pe regulament.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
Marinescu OSC, utilizator
Marinescu OSC a scris:
Acel venit care il declara el trebuie sa fie undeva pe la 30 mil de mil. MEDIA pe un anumit interval de timp...6 luni/12 luni.

Eu inteleg foarte bine ce zici, doar ca NU EXISTA asemenea cerinta in lege sau statut. Repet, nu inteleg pe ce baza se impune asa ceva in Timis. Mai mult n-am ce sa zic.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
Da stiu,nu exista asa ceva in lege sau statut,de aia incerc sa aflu cum e in "practica" de zi cu zi,daca mai stie cineva de asemenea treburi sa ne impartaseasca.
Mi-e greu sa cred ca o astfel de practica poate fi legala. In tot cazul, ce pot sa spun sigur e ca in Bucuresti nu exista asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul indrumator trebuie sa aiba fond de stagiari? ContSters43587 ContSters43587 Tot cautand sa ma edific cu privire la ce ma asteapta cand voi deveni avocat am auzit urmatoarea chestie: un avocat definitiv poate lua stagiari numai daca are ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Stagiatura valery valery As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)