avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare dupa contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare dupa contestatie

in data de 21/09/2009 mi-a fost retinut permisul pentru depasirea vitezei legale. am facut contestatie si mi-am recuperat permisul in baza certificatului de grefa. in data de 03/04/2010 s-a dat hotararea ca cererea a fost respinsa(cu recurs).Nu am facut recurs ,dar nu am predat nici permisul. Din cate am aflat, eu trebuia sa merg la judecatoria PLOIESTI sa ridic hotararea definitiva,apoi sa merg cu aceasta la politie la BZ(aici am domiciliu) si sa predau permisul. Zilele trecute am scos un cazier rutier si pe el imi apare IPJ PH 48XXX -90 ZILE/DEPUS CONTESTATIE / P.C. A FOST RESTITUIT DE S.P.R. PH CONFORM CERTIFICAT DE GREFA NR......DIN DATA..../JUD. PLOAIESTI// PLANGERE RESPINSA LA 02/04/2010- P.C SUSPENDAT 120 ZILE. de la data pronuntarii hotararii am mai primit 4 amenzi (centura,telefon) ,am fost verificat in baza de date a politiei si nu am avut probleme. Care ar fi situatia mea acum?
apareti in baza de date a politiei cu contestatia pv dar a fost emisa o hotarare judecatoareasca definitva de respingere a plangerii facute impotriva pv.
hotararile judecatoresti nu se mai trimit partilor de prin 2010.
de altfel si din cazierul rutier se constata ca permisul este suspendat 120 zile prin urmare aveti cunostinta de faptul ca nu aveti dreptul de a conduce.

pe dovada de restituire a permisului de conducere (pe care ati semnat ) scrie foarte clar ca:

"Titularul permisului de conducere a luat la cunostinta de prevederile art. 118 alin. (4) si (5) din actul normativ mai sus invocat potrivit carora acesta este obligat ca in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva pv de constatare a contraventiei sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta ptr a preda permisul de conducere. Nerespectarea acestei obligatii in mod nejustificat atrage majorarea cu 30 zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce".

la data de 03/04/2010 cand prin hotararea judecatoreasca s-a respins plangerea impotriva pv, hotararile neatacate prin recurs nu se mai trimiteau acasa petentului.

nu puteti invoca necunoasterea legii, ati semnat pe dovada de restituire ca ati luat la cunostinta ca sunteti obligat sa predati permisul in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hot. judecatoresti.

nu cunosc procedura prin care instanta instiinteaza politia privind hotararile judecatoresti prin care se resping plangerile facute de conducatorii auto (din moment ce nu se mai trimit partilor din 2010) dar banuiesc ca si politia are obligatia sa urmareasca cursul proceselor in care este parte si cel mai probabil au norme interne in astfel de cazuri.

iti pot garanta ca de suspendare nu vei scapa, mai devreme sau mai tarziu exista posibilitatea sa te prinda, singura sansa de scapare este trecerea a 5 ani de la hot. judecatoreasca definitiva dupa care se gratiaza.
conditia este sa nu mai faci vreo incalcare a regulilor de circulatie care sa fie sanctionata prin retinere de permis ptr ca atunci te vor gasi si cu suspendarea precedenta. si vei fi nevoit sa faci suspendarea intr-o perioada cand ai avea nevoie de permis, in concediu de exemplu. asa ca alege cele 4 luni de utilizare a mijloacelor de transport in comun, de preferat in perioada iernii (noiembrie-februrie):D si preda de bunavoie permisul (mai citeste o data ce scrie pe dovada de restituire:rtfm:),

daca vrei sa trimiti ceva altui user o poti face prin mesaj privat dar nu stiu daca poti face atasamente. in regulamentul forumului nu cred ca este acceptata postarea unei adrese de email, de regula unii useri sunt anonimi si numai anumite informatii pot fi accesate.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
cyan, moderator
cand s-a dat hotararea am sunat la jud. Ploiesti si mi-au spus ca trebuie sa primesc hotararea acasa. sa speram ca nu vor fi probleme nici de acum inainte. mai sunt 3ani :D pana la gratiere
se pare ca au trecut 2 ani de la data hotararii . daca inca nu ai primit hotararea nici nu o vei mai primi ptr ca in momentul de fata nu se mai trimite, asa cum iti spuneam anterior.
poate doar in cazul in care faci o solicitare sa iti fie trimisa acasa.

totusi atentie, hotararea trebuie legalizata si nu o poti face din cate presupun tot la aceeasi judecatorie insa nu iti pot confirma daca in astfel de cazuri hotararea jud. trebuie sa fie neaparat legalizata. poate cineva care este mai in tema, un avocat, sa iti confirme necesitatea legalizarii.

daca in 3 ani nu incalci vreo regula de circulatie prin care politia :duh: sa iti retina permisul ai avea sansa sa nu predai permisul. in cazul asta poti sa treci pe la biserica sa te :worthy: sa nu te opreasca.

da, acum asa e. Trebuie sa ma duc la jud. Ploiesti sa iau hotarea, sa o legalizez si sa ma duc cu ea si cu permisul la politie la Buzau. Daca ma duc doar cu permisul nu il primesc. :hm: Dar cum nu e in avantajul meu... si atata timp cat cei de la politie mi-au spus ca permisul e ok eu nu ii voi deranja :D




















in data de 03/04/2010 s-a dat hotararea ca cererea a fost respinsa(cu recurs).

Hotararea instantei a fost comunicata. Legea nr. 202/2010 a intrat in vigoare mult mai tarziu.

Alte discuții în legătură

Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Incepere suspendare permis cyvky cyvky Buna ziua, In urma suspendarii permisului de conducere am facut o contestatie pe care am pierdut-o. Am facut mai multe drumuri la politie pt predarea ... (vezi toată discuția)