Am un apartament cumparat impreuna cu sotul meu, care a decedat si doresc sa-l vand.Pot face acest lucru daca mai am 3 copii majori care nu figureaza pe contractul de proprietate? Sau trebuie sa am acordul si al copiilor mei pentru al vinde?
In cazul in care copiii si-au exprimat dreptul de optiune succesorala , in termen de 1 an de la data decesului sotului dumneavoastra, acestia au calitatea succesibili, sunt mostenitori rezervatari si numai dupa ce s-ar dezbate succesiunea in urma defunctului tata se va putea instraina imobilul cuprins in masa succesorala.
Perfectarea contractului de vanzare-cumparare presupune exprimarea acordului de vointa al tuturor coerezilor.
Acceptarea succesiunii poate fi facuta si implicit , tacit prin acte prin care lasa sa se intrevada vointa de a succede.
Pentru a putea vinde trebuie dezbatuta succesiunea sotului decedat,fiind necesar ca cei trei copii sa dea declaratie de renuntare. In caz contrat,avand calitatea de acceptanti,toti 4 veti deveni coproprietari,ceea ce inseamna ca va fi nevoie de acordul tuturor pentru a fi posibila vanzarea imobilului.
EDIT: as dori sa raspunda domnii avocati: daca cei trei copii renunta,atunci nu intra in concurs cu sotul supravietuitor parintii defunctului (in cazul in care mai traiesc)?