avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Am un apartament cumparat impreuna cu sotul meu, care a decedat si doresc sa-l vand.Pot face acest lucru daca mai am 3 copii majori care nu figureaza pe contractul de proprietate? Sau trebuie sa am acordul si al copiilor mei pentru al vinde?
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 17:03, 24 Mai 2012
Nu il puteti vinde ,deoarece cei trei copii sunt mostenitori de drept.Doar cu acordul lor,dupa dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
andymaurul, utilizator
In cazul in care copiii si-au exprimat dreptul de optiune succesorala , in termen de 1 an de la data decesului sotului dumneavoastra, acestia au calitatea succesibili, sunt mostenitori rezervatari si numai dupa ce s-ar dezbate succesiunea in urma defunctului tata se va putea instraina imobilul cuprins in masa succesorala.

Perfectarea contractului de vanzare-cumparare presupune exprimarea acordului de vointa al tuturor coerezilor.


Acceptarea succesiunii poate fi facuta si implicit , tacit prin acte prin care lasa sa se intrevada vointa de a succede.




Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pentru a putea vinde trebuie dezbatuta succesiunea sotului decedat,fiind necesar ca cei trei copii sa dea declaratie de renuntare. In caz contrat,avand calitatea de acceptanti,toti 4 veti deveni coproprietari,ceea ce inseamna ca va fi nevoie de acordul tuturor pentru a fi posibila vanzarea imobilului.

EDIT: as dori sa raspunda domnii avocati: daca cei trei copii renunta,atunci nu intra in concurs cu sotul supravietuitor parintii defunctului (in cazul in care mai traiesc)?
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Raoul_mw, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in judecata ContSters412228 ContSters412228 Tatăl meu este recăsătorit si sotia lui are un copil.Daca nu ținem legatura si se va intampla ceva cu tatăl meu ,eu voi putea sa il mostenesc cu ceva ?Ma ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune ContSters146176 ContSters146176 va rog frumos sa i mi spuneti;cei care nu au declaratia de acceptare dupa cele sase luni mai au dreptul de a deschide succesiunea? (vezi toată discuția)