Buna ziua! As avea nevoie de un sfat, ce putem face sau cum sa procedam.
Bunica a decedat in februarie 2012, ambii baieti ai ei sunt si ei decedati, suntem 5 nepoti, copiii baietilor ei. In urma decesului am fost la notar si am semnat declaratii de renuntare la succesiune 4 dintre noi , unul din nepoti fiind unic mostenitor (verisoara mea, fiica fratelui tatalui meu). In certificatul de legatar este specificat ca masa succesorata, bunuri imobile, 1/3 dintr-un apartament. Problema este ca bunica avea concesionat loc de inhumare(pana in 2022), pe numele ei, loc in care a si fost inmormantata. Cum putem deveni "beneficiari/titulari" ai acestui loc, avand in vedere ca unic mostenitor e verisoara mea,noi am renunat la succesiune,desi nu era specificat nicaieri si nu e specificat nici in certificatul de legatar locul de inhumare iar noi dorim ca locul de inhumare sa ramana in familia nostra deoarece acolo este inmormantat si tatal meu. Ce putem face?
Fiecare administratie de cimitir detine reguli distincte privitor la modalitatea de concesionare loc de veci
In urma decesului titularului contractului de concesiune loc de veci.unele administratii de cimitir accepta emiterea de contract nou de concesiune-pe perioada diferita de timp
Pentru lamurirea situatiei locului de veci,se impune ca persoana interesata sa contacteze personal administratia cimitirului,care in raport de regulament,va propune variante legale
Cesiune loc de veci
dubick
La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)