avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauze abuzive in contract cu banca,comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauze abuzive in contract cu banca,comision de risc

Buna ziua,
Va deranjez cu doua intrebari,sau poate una cu doua raspunsuri:
1_Sotul meu a luat un credit de la o banca in 2007,in lei,cu dobanda fixa pe 10 ani.Am reusit sa-l achitam integral pana la inceputul acestui an.Bineinteles contractul a avut toate clauzele abuzive de care dvs. ati comentat in toate intrebarile si raspunsurile,inclusiv “comisionul de risc”Am fost ceas cu platile,deci nu ne-au afectat nici una din clauze.Doar comisionul de risc,pe care l-am platit la fiecare rata.Credeti ca daca am actiona in judecata banca,acum,dupa ce am terminat cu ei,pentru restituirea acelui comision luat degeaba (inca suntem in termen de prescriptie), am avea sanse de castig?mergand pe ideea “imbogatirii fara justa cauza”?Ne putem folosi de legea 193/2000 pt a nu plati taxe de timbru?sau se v-a aplica legea 146/1997?
2-Fiul meu a facut si el un credit,tot la aceeasi banca,dar in valuta,luindu-l pe sotul meu ca coplatitor in contract,in 2007.Atunci avea serviciu si salariu bun reusea singur sa achite creditul fara probleme.In 2009 a avut nesansa sa lucreze la un angajator cu care a negociat un salariu bun,dar care nu l-a platit,moment din care au inceput problemele cu intarzieri la plata creditului si tot tacamul rezultat din clauzele contractului,cu aceleasi clauze abuzive.Suntem intr-o situatie delicata cu acest credit.Rata este aproape egala cu salariul pe care il are acum.La momentul aparitiei ordonantei50/2010 am apelat la Protectia Consumatorului,care ne-a dat un raspuns vag si nu am mai actionat in continuare,aparand si legea 288/2010 care ne-a descurajat.Acum am verificat si la Prot.Consumatorului ce s-a intamplat cu sesizarea noastra din 2010 si ne-au aratat ca tocmai acum in 5.05.2012 s-a terminat procesul cu banca, rezolvare in temeiul Legii 288/2010,adica in defavoarea noastra si in favoarea bancii.Banca a cumulat "comisionul de administrare cont cu comisionul de risc" sub denumirea de" comision de administrare cont" si gata,rata nu i-a scazut,dimpotriva in ultima vreme la 3-4 luni mai creste cu cativa euro,crestere care nu este notificata in scris ci prin sms pe tel.mobil.Credeti ca daca am actiona in instanta pt comisionul de risc si modul de calcul si de notificare al dobanzilor am avea sanse de castig,fiind in situatia delicata de vezi doamne “rau platnic”.Am incercat negocieri cu banca facand dovada proceselor si a sentintei cu vechiul angajator,dar nu am gasit intelegere.Am solicitat refinantare si ni s-a refuzat in scris.Ce ne sfatuiti?Multumesc anticipat pentru timpul acordat parcurgerii acestui email si a unui eventual raspuns.Cu stima si respect D.F.

Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:07, 24 Mai 2012
Buna ziua !
Nu vreau sa va descurajez insa nu cred ca va poate garanta cineva castigarea unui astfel de proces .... in masura in care costurile unei astfel de actiuni nu va sperie , merita incercat ...
Mai aveti varianta unui alt credit , mai avantajos , la o alta unitate bancara .
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atentie. l.288/2010 pt aprobarea oug 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori ContSters158230 ContSters158230 Conform Legii Lege nr. 288/2010 - pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru ... (vezi toată discuția)
Credite bancare - recuperare comision de risc si comision de administrare ROMANFLORIN ROMANFLORIN Am avut un credit de nevoi personale pe care inainte de al achita (anticipat) integral m-am gandit sa cer bancii unele drepturi/\\"concesii\\", precum ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 art.95 REMUS70 REMUS70 Daca nu am avut cunostinta de aceasta ordonanta,se considera ca sa acceptat tacit. Mi sa transformat comisionul de risc in comision de administrare care se ... (vezi toată discuția)