avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificari constructive apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificari constructive apartament

Problema pe care vreau sa o ridic este urmatoarea: un apartament intr-un bloc de locuinte, situat la parter, a fost transformat intr-un spatiu comercial cu vitrina, usa de acces din strada, modificari ale spatiului interior, etc. Usa initiala de acces din scara blocului, prevazuta prin proiect si din constructiea blocului, a fost zidita de catre proprietarul spatiului. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: este legala aceasta desfiintare, prin zidire, a usii initiale de acces din scara blocului? Daca da care-i temeiul legal (lege, HG, ordin al Inspectoratului in Constructii, etc.)? Este posibil ca o eventuala aprobare data de asociatia de locatari sa se constituie intr-un temei legal?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:23, 26 Mai 2012
Schimbarea destinatiei unui apartament si modificarile constructive sunt permise de legislatie.
Sigur ca o asemenea schimbare se vede si nu cred ca cineva, in Romania, isi permite sa deschida un magazin la parterul uni bloc fara a respecta legislatia in ce priveste avizele, acceptul si aprobarile...
Stabilirea punctului de lucru se realizeaza, printre altele, cu depunerea la Registrul comertului a unui formular pe care firma a obtinut acceptul vecinilor direct afectati si al asociatiei prin semnatura presedintelui.
Pentru accesul din strada, iar a fost necesar proiect, avize, taxe primarie...
Ca legislatie puteti consulta Legea 230/2007, HG 1588/2007, Hotararile Consiliului Local, Legislatia in constructii, a Cadastrului, a societatilor comerciale...

Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Adriantot, moderator
Multumesc pentru raspuns!
Stiu ca asemenea modificari sunt permise de legislatie, insa ceea ce doream sa stiu este daca legea permite desfiintarea acelei usi de intrare in apartament de pe casa scarii, usa fiind prevazuta prin proiectul initial al blocului?
Sigur ca orice usa se poate inchide, bloca, zidi..., daca nu foloseste numanui si se realkizeaza lucrarea legal.
Pe dumneavoastra va afecteaza cumva faptul ca acea usa nu mai exista si acum se vede acolo un perete?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon parter pauleskku pauleskku Cu respect, Forumului, La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de la parter, conform cartii tehnice, nu au balcoane. ... (vezi toată discuția)
Modificarea peretilor exteriori ai blocului gabikov gabikov La parterul unui condominium, un proprietar a avut inchiriat apartamentul unui cabinet medical. La momentul inchirierii, chiriasul a obtinut de la toti ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun w_v_w_v w_v_w_v Buna ziua In blocul unde locuiesc exista 3 scari unite.si 2 etaje fiecare. Primele 2 sunt in linie drepta iar cea de-a 3 scara este unita de cea de-a 2 ... (vezi toată discuția)