avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate cumula pensia de urmas cu indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate cumula pensia de urmas cu indemnizatia de insotitor?

Mama are o pensie de invaliditate gradul I de 500 lei (care s-a transformat din oficiu in pensie pentru limita de varsta ) si o indemnizatie pentru insotitor de 587 lei.
Tata a decedat si vreau sa stiu daca mama poate sa primeasca pensie de urmas (50 % sin 1400 lei ) dupa tata si indemnizatia de insotitor datorita handicapului (invaliditate gradul I nerevizuibil)
Cei de la Casa de Pensii spun ca daca opteaza pentru pensia de urmas nu mai poate primi si indemnizatia pentru insotitor. Va rog sa ma lamuriti. Multumesc
Cel mai recent răspuns: surena , utilizator 19:51, 27 Mai 2012
Multumesc pentru raspunsuri,juristul de la firma unde lucrez imi spusese ca indemnizatia fiind legata de persoana invalida normal ar fi ca mama sa o primeasca.Juristul fiind specializat pe drept comercial si civil poate se insala,de aceea am vrut sa consult mai multe opinii.Nu vreau un raspuns pe placul meu,daca cei de la CJP ar fi draguti si ar explica clar si ar lamuri oamenii, lucrurile ar fi mult mai simple.Atunci cand esti pensionar bolnav conteaza mult ~200 de lei la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru insotitorii persoanelor cu handicap dan_corina dan_corina Buna ziua, O persoana cu pensie de handicap a ajuns sa iasa la pensie si pt limita de varsta. Intrebarea este: Insotitorul mai primeste vreun ajutor daca ... (vezi toată discuția)