avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... corect sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

corect sau nu?

sunt calificata si am vechime in munca.am un salar de incadrare de 600 ron desi legea prevede 648 ron,iar societatea se afla in reorganizare juridica.ce as putea sa fac sa primesc salarul minim de incadrare prevazut de lege data fiind aceasta situatie a societatii.este corect (legal) sa nu se acorde nici macar salarul minim de incadrare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 17 Decembrie 2008
Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
Prin urmare, depuneti o sesizare la ITM sau la Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare ContSters71676 ContSters71676 lucrez la o societate comerciala pe actiuni care este in reorganizare juridica,sunt calificata si am 29 de ani de servici.problema mea este salarul de ... (vezi toată discuția)
Salariu in invatamant mysymysy mysymysy Buna ziua. Am o nelamurire privind salariul de baza in invatamant . Stiu ca de la 1 mai s-a marit salariul minim pe economie. Pana la 1 mai am avut salariul de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim mari71 mari71 Lucrez in sistemul bugetar si nu am beneficiat de majorarea salariului minim de la 1 iulie. In prezent am salar de incadrare 877 lei care include si 20% spor ... (vezi toată discuția)