avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare

lucrez la o societate comerciala pe actiuni care este in reorganizare juridica,sunt calificata si am 29 de ani de servici.problema mea este salarul de incadrare care este de 600 ron.primesc sporul de vechime de 25% din salar separat.in situatia mea sunt mai multi angajati (angajate) as vrea sa stiu daca cumulul intre salarul de incadrare si sporul de vechime trecut separat pe fisa poate fi considerat salarul de incadrare prevazut de lege pentru cei calificati.am cerut marire de salar si mi s-a spus ca nu sunt bani,ca este criza, sa vedem ce se poate face,( deocamdata nimic), nu as vrea sa fac reclamatie de teama sa nu imi pierd serviciul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 6 Februarie 2009
Conform art.40 din CCMUNN 2007-2010 , coeficientul de multiplicare pt.muncitori calificati este 1,2 , deci dvs. ar trebui sa aveti salariul de incadrare de 720 lei la care se adauga sporul de vechime .
Pentru munictori calificati , salariul minim de incadrare in sectorul privat este de 720 lei.
Sporul de vechime poate fi acordat la salariul de incadrare sau poate fi inclus in acesta.
Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut de lege, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corect sau nu? ContSters71676 ContSters71676 sunt calificata si am vechime in munca.am un salar de incadrare de 600 ron desi legea prevede 648 ron,iar societatea se afla in reorganizare juridica.ce as ... (vezi toată discuția)
Spor vechime ninel_d ninel_d Buna seara.Va prezint un fluturas de salariu pt o persoana calificata salariu tarifar 720......salariu realizat 720.....spor vechime 0.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Salar anagjati 2011? ncris78 ncris78 Daca am salariati calificati, incadrati cu 720 lei brut, 554 lei net, trebuie sa le maresc salarul de incadrare ca urmare a modificarii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)