avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Recuperare dividende cuvenite
Discuție deschisă în Bursa de valori

Recuperare dividende cuvenite

Buna seara,
Sunt titularul unui cupon de actiuni datat martie 1997, la o societate de actiuni din Bucuresti. Nu am primit niciodata dividende. De curand, de pe net am aflat ca ca s-au dat dividende (deloc de neglijat) in anul 2007. As putea solicita acum societatii sa-mi dea dividentele ce mi se cuvin?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:31, 26 Mai 2012
Dividendele se pot primi de pe ultimii trei ani. Luati legatura cu firma respectiva. Nu numai cu aceasta ocazie dar anual pentru ca nu va vor anunta ei ce aveti de ridicat de acolo.
Multumesc pentru raspuns. Problema este ca, societatea respectiva a dat dividende doar in anul 2007 (la 10 ani dupa ce am primit certificatul de actionar...) Nici inainte, nici dupa ceea nu s-au mai dat dividende. Nu mi se pare corect sa nu fii anuntat si sa pierzi pur si simplu...
Nu sunt obligati sa va anunte. Faptul ca detineti acele actiuni e ca si cum aveti o investitie in acea firma, chiar daca acele actiuni le-ati obtinut gratuit si asta presupune sa va interesati de investitia dumneavoastra. Si chiar vorbind foarte serios aveti acest drept ca actionar, chiar si minoritar, sa primiti aceste informatii. Deci nu ezitati-i contactati.
Iar referitor la faptul ca doar intr-un singur an s-au acordat dividende, daca firma are profit, doar adunarea generala, deci actionarii, hotarasc in majoritatea lor daca sa repartizeze acest profit catre dividende sau sa lase acel profit in firma pentru acoperirea anumitor cheltuieli sau pentru investitii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate de actionar nicu1560 nicu1560 Detin impreuna cu sotia doua certificate de actionar avind in total un numar de 80 actiuni la o societate comerciala (un hotel) As ... (vezi toată discuția)
Drepturi actionar minoritar la o firma nelistata pe bursa alexmedcom alexmedcom Buna ziua, Sint actionar minoritar, din 1999, la o firma care a fost listata pe bursa o perioada dar din 2007 nu mai este. Pina in prezent nu am primit ... (vezi toată discuția)
Actiuni dacia omul70 omul70 Detin actiuni [SOCIETATE] obtinute prin alocarea cupoanelor de privatizare din anul 1996. Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de a le valorifica (vinde) ... (vezi toată discuția)