avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Drepturi actionar minoritar la o firma nelistata pe ...
Discuție deschisă în Bursa de valori

Drepturi actionar minoritar la o firma nelistata pe bursa

Buna ziua,
Sint actionar minoritar, din 1999, la o firma care a fost listata pe bursa o perioada dar din 2007 nu mai este. Pina in prezent nu am primit dividende, desi firma a inregistrat profit an de an, si nici nu am fost informat sa particip la ad generala.
Ce drepturi am si ce pot face ca sa le obtin deoarece conducerea societatii ne ignora, deoarece sintem mai multi in situatia aceasta.
Ce obligatii are firma fata de noi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:54, 5 Februarie 2016
Informarile referitoare la data convocarii adunarii generale si la conditiile de participare nu se mai fac personal fiecarui actionar. Tineti legatura cu cei de la sediul firmei pentru toate problemele. Doar in justitie va puteti impune drepturile impotriva conducerii. Daca s-au alocat dividende, atunci aveti dreptul sa vi se dea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni Sebastian Radu Sebastian Radu Buna ziua, in anul 2013 am cumparat niste actiuni nenomilale la o societate comerciala din Romania .In anul 2013 societatea s-a transformat din SRL in SA ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit net Ana Clapa Ana Clapa Începând cu data de 9 ianuarie 2015 (aceasta fiind data înmatriculării în registrul comerțului) s-a constituit „Globus”, SA prin subscripție ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi privind dividende actiuni zoe2015 zoe2015 Am un nr.de actiuni la o societate din Bucuresti.De 7 ani nu am mai luat nici un ban pe dividende motivandu-se ca nu a iesit profit cu toate ca in vre-o 2 ani ... (vezi toată discuția)