avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiuni

Buna ziua, in anul 2013 am cumparat niste actiuni nenomilale la o societate comerciala din Romania .In anul 2013 societatea s-a transformat din SRL in SA urmand ca cei care au achizitionat actiunile sa fie trecuti si in registrul actionarilor . Societatea are ca obiect de activitate furnizarea de servicii de telecomunicatii fiind activa in acest moment. Din 2013 si pana in ziua de azi nu am primit nicio informare despre valoarea actiunilor .Am incercat sa iau legatura cu ei pe toate caile , niciun raspuns. Va rog sa imi precizati carei institutii din Romania pot sa ma adresez pentru a depune o plangere . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:20, 14 Noiembrie 2018
La astfel de firme ale caror actiuni nu sunt cotate la Bursa de valori Bucuresti, valoarea lor este cea data doar de cea rezultata din negocierea intre vanzator si cumpartor iar vanzarea se face doar prin notar.
Nu au cum sa va informeze personal privind situatia financiara anuala a firmei dar aveti dreptul sa partciati la toate adunarile generale ale actionarilor cu drept de a va informa acolo si de a vota, aveti dreptul la incasarea dividendelor daca adunarea generala anuala decide sa imparta profitul anului precedent ca dividende, daca este cazul. Dividendele repartizate in urma hotararilor adunarilor generale se pot ridica doar de pe ultimii trei ani, altfel se pierd. Incasarea se face in numerar de la sediul societati sau prin virarea in contul bancar al actionarului.
Va multumesc de raspuns , asa este .Actiunile nu sunt listate la bursa . Cumpararea lor s-a facut prin notar , am toate documentele. Cat despre participarea la adunarile actionarilor , dividende incasate si restul nici vorba ... din 2013 pana azi . Intrebarea mea este ce institutie din Romania supravegheaza emisia de actiuni ? Cui ma pot adresa in aceasta situatie ? Va multumesc inca o data .
De la registrul comertului sa luati un certificat constatator care sa dovedeasca ca aveti actiuni la respectiva si apoi numai prin justitie va puteti revendica drepturile dar sa aveti in vedere legea societatilor comerciale caci pentru fiecare situatie de incalcare a unui drept aveti un anumit termen in care sa va sesizati si o anumita procedura.. Si sa fi avut o atitudine prin care sa puteti dovedi ca ati mers acolo peste ei si le-ati cerut ceea ce va intereseaza si ei au refuzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare acțiuni mmus mmus Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Dividende vândute și neplătite, recuperare bani Pensionara noua Pensionara noua Cum se poate proceda daca cineva a vandut niste actiuni/dividente unei societati printr un act incheiat la notar ca banii îi va primi in max 1 an Termenul s ... (vezi toată discuția)
Actiuni mostenite Farkas Traian Farkas Traian In urma procesului national de privatizare bunica mea a intrat in posesia unor actiuni. Aceasta a decedat si pe baza certificatelor de mostenitor ulterioare ... (vezi toată discuția)