avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dividende vândute și neplătite, recuperare bani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dividende vândute și neplătite, recuperare bani

Cum se poate proceda daca cineva a vandut niste actiuni/dividente unei societati printr un act incheiat la notar ca banii îi va primi in max 1 an
Termenul s a depasit cu 6 luni, banii nu au fost virati iar societatea spune ca nu are bani, directorul nu este de gasit.
Mentionez ca persoana in cauza este grav bolnava si are nevoie de bani.
Unde ar putea vinde actiunile pentru a primi mai repede banii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:48, 1 Noiembrie 2019
Acțiunile le aveți la o companie listată la bursă`?
Rog clarificati ce e in acel act notarial: cine ce a vandut si cine ce a promis? Cine a promis, trebuie sa si faca.
Fiindca: dividendele sunt bani lichizi, ele nu se vand.
In al doilea rand, daca e vorba de actiuni, acestea nu sunt rascumparate automat de firma emitenta, decat daca aceasta vrea, ele se tranzactioneaza: se vand catre alti investitori.
O alta varianta e cea a obligatiunilor. Dar ele trebuiau rascumparate la termen.
Ultima varianta e o teapa.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
adriandimitriu, utilizator
Daca s-a facut prin notariat, nu e cotata la bursa.
Ati vandut niste actiuni si doar pentru cotravalarea lor se putea trece in contract un termen de plata. Pentru dividende nu se poate trece niciun termen.
Pana la data inregistrarii contractului in registul actionarilor acelei firme, numai dumneavoastra puteti incasa dividendele alocate si neplatite actionarilor si doar pentru trei ani din urma.
Dupa data inregistrarii contractului in registul actionarilor acelei firme, daca nu se specifica ceva in acest sens in contract, veti putea in continuare sa va recuperati tot numai dumneavoastra, pana la expirarea celor trei ani de care am scris si mai sus.
Dupa expirarea celor trei ani nu mai puteti sa incasati acei bani din dividende doar daca nu le-ati incasat din vina dumneavoastra. Acest motiv ca firma nu are bani sa-si plateasca aceasta datorie catre dumneavoastra ca dividende, nu intra in cazul detaliat mai sus si puteti sa continuati in instanta recuperarea banilor, chiar daca trece acel termen si char sa pretideti si dobanda penalizatoare pentru neplata la termen din vina lor ,

Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare acțiuni mmus mmus Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Dividende pentru acțiuni la terapia? Stoian ion Stoian ion Bună ziua am întrebare la dumneavoastră: Sunt acționar la Terapiea Ranbaxy Cluj Napoca prin acțiunile depuse date de FPP în 90 .De atunci nu am ... (vezi toată discuția)
Achizitionare actiuni sergiu2011 sergiu2011 Buna seara.Vreau sa va spun ca ma bate gandul sa imi cumpar actiuni insa nu prea am informatii de unde as putea sa procur.Am auzit ca exista tot felul de ... (vezi toată discuția)