avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificate de actionar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificate de actionar

Detin impreuna cu sotia doua certificate de actionar avind in total un numar de 80 actiuni la o societate comerciala (un hotel)
As dori sa aflu ce obligatii si drepturi am cu privire la acestea si modul de acordare a dividentelor precum si orice alte date.
Din anul 1996(cind aufost distribuite ) am primit de doua ori dividente dar in valoare foarte mica . Ce sfaturi imi dati.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:16, 13 Iulie 2012
Valoarea dividendelor este in functie de ce profit obtine firma in anul respectiv si de cat hotaraste majoritatea in adunarea generala sa acorde actionarilor. Poate majoritatea sa hotarasca sa nu acorde dividende deloc, banii pastrandu-i pentru dezvoltare sau poate ca firma a avut pierdere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dividende cuvenite C P C P Buna seara, Sunt titularul unui cupon de actiuni datat martie 1997, la o societate de actiuni din Bucuresti. Nu am primit niciodata dividende. De curand, de ... (vezi toată discuția)
Nestabilire dividend din cauza "blocarii conturilor si proceselor pe rol" Isabela68 Isabela68 Rog sa-mi spuna si mie cineva care sunt consecintele (pentru o societate comerciala si pentru actionari) daca nu s-a stabilit dividendul pe mai multi ani ... (vezi toată discuția)
Drepturile actionarilor ContSters48380 ContSters48380 Buna ziua, Eu sunt actionara la o firma infiintata de fostul meu socru. Sa va spun pe scurt problema mea: in asteptarea hotararei judecatoresti de ... (vezi toată discuția)