avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri dobandite inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri dobandite inainte de casatorie

Bunurile dobandite prin mostenire de unul din soti inainte de casatorie, devin bunuri comune ale ambilor soti dupa casatorie?
Mentionez ca bunurile sunt dobandite prin mostenire dupa decesul unuia din parinti, insa nu este facuta taxa de succesiune. Multumesc!
Nu, sunt bunuri proprii! Orice bunuri dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii, iar cele dobandite in timpul casatoriei prin mostenire sau donatie sunt tot bunuri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot fi protejate bunurile dobindite inainte de casatorie ? LUMINITA21 LUMINITA21 Sunt casatorita de 3 ani si as dori sa aflu daca bunurile pe care le-am dobindit inainte de casatorie( nu am facut actul prenuptial) le pot proteja in cazul ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)