avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recunoasterea vinovatiei dar nu si a prejudiciului- ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recunoasterea vinovatiei dar nu si a prejudiciului- evaziune fiscala

buna ziua.as dori sa stiu in cazul unei infractiuni de evaziune fiscala cu prejudiciu de 1 milion euro cu 3 persoane arestate de 1 an de zile inca nejudecate,ce se intampla daca unul din inculpati merge pe 320 indice 1 ?stiu ca se face disjungerea dar cum ramane cu prejudiciul pe care nu il recunoaste?am inteles ca se judeca in latura civila dar prejudiciul este doar estimat in aceasta faza.cum il poate condamna avand in vedere ca are si agravanta de la legea 241/2005 art 9 alineatul 3???(unde pedeapsa se majoreaza cu 3 ani)pe scurt:el nu recunoaste prejudiciul cu toate ca e autor restul sunt complici si ce intampla cu agravanta pana nu se concretizeaza exact prejudiciul?ii mai poate majora pedeapsa cu 3 ani pana nu se stie prejudiciul.am uitat sa mentionez ca au si art 7 din legea 39/2003.astept raspunsuri.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anabraila , utilizator 20:54, 24 Mai 2012
In aceasta situatie nu se va putea face aplicarea dispozitiilor art.320 ind.2 Cpp, intrucat contestarea prejudiciului exclude aplicarea acestor dispozitii legale care depind de recunoasterea in totalitate a faptelor astfel cum sunt retinute in actul de sesizare
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
oricum banuiesc ca acest proces va dura destul de mult...totusi ii mai poate tine instanta arestati in continuare? a trecut 1 an si o luna...sincer nu imi explic ce temeiuri mai exista dupa atata timp...infractiunea in sine nu reprezinta un pericol social. astept pareri si multumesc ptr raspunsuri.
>În baza art.320/1 alin.5 c.pr.pen. dispune disjungerea cauzei cu privire la latura civilă>asta ce inseamna???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare art 320 ind 1 cod proc penala ralucagogiltan ralucagogiltan ce concluzii poate sa puna partea vatamata constituita parte civila in situatia in care inculpatul, desi in cursul urmaririi penale nu a recunoscut faptele, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire art 320 1 bonitakiss bonitakiss buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns... in cazul unei infractiuni de delapidare in care inculpata recunoaste savarsirea faptei , dar nu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal adelina032 adelina032 Buna ziua! Am o nelamurire si daca vreti sa ma ajutati cu niste sfaturi daca se poate........... Am fost judecata intr-un dosar penal pentru Evaziune ... (vezi toată discuția)