avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal

Buna ziua! Am o nelamurire si daca vreti sa ma ajutati cu niste sfaturi daca se poate........... Am fost judecata intr-un dosar penal pentru Evaziune Fiscala unde au fost mai multe parti inculpate, eu am mers pe articolul 320^1 si am fost condamnata la 3 ani cu suspendare si alte obligatii. Parchetul a facut recurs si dosarul a fost trimis la bucuresti la Inalta Curte de Casatii....... Am fost scoasa din dosarul initial si sa deschis alt dosar cu celelalte parti din primul dosar ( ei nu au ales 320^1) unde apar si eu ca inculpata pentru aceleasi fapte pentru care am mai fost judecata. Doresc sa stiu daca sunt judecata pe latura civila in cel de-al doilea dosar sau vreau sa stiu daca pot formula o cerere sa ma scoata din cel de-al doilea dosar. Multumesc
,, La al doilea dosar am primit citatie in care apaream tot ca inculpata si nu inteleg de ce? Din momente ce eu am fost judecata pentru acele fapte."
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
adelina032, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 18:12, 6 Ianuarie 2014
Avand in vedere faptul ca dumneavoastra ati ales sa utilizati procedura simplificata prevazuta de art. 320 indice 1 Cpp, iar ceilalti inculpati nu au inteles sa foloseasca aceasta procedura, judecatorul a ales sa disjunga cauza in ceea ce va priveste, in latura penala, si sa pronunte o solutie (impotriva careia Parchetul a facut recurs), urmand ca in ceea ce-i priveste pe ceilalti inculpati, in latura penala, si, probabil, pentru toti inculpatii, in latura civila, urmand a se administra un probatoriu mai complex. Asta nu inseamna ca veti fi judecata din nou in latura penala, pedeapsa fiind cea de 3 ani sau alta in functie de ce se intampla in recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie - nelamurire nikolos nikolos Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Disjungere dosar penal... gigelas gigelas Buna dimineata, Intr-un dosar penal avand ca obiect vatamarea corporala din culpa (art.184 CP), instanta a condamnat autorul (soferul) la 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Aplicarea art 320 in cazul unui proces cu mai multi inculpati unulaltul unulaltul Buna ziua, am urmatorul caz pentru care v-as fi recunoscator daca ati putea sa dati o lamurire: Caz de inselaciune in conventii art. 215 alin. 1,2,3 si 5 ... (vezi toată discuția)