avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fortat sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fortat sa demisionez

in urma cu 12 zile veneam dintr-o deplasare cu masina firmei in care eram cu soferul si inca un coleg. in mers masina a luat foc. am stins incendiul au venit pompierii si politia, au constatat cauza incendiului, un acumulator de bormasina. masina era in leasing cu Casco.am fost amenintat de patron ca daca nu accept programul extra lung si sistemul de plata in defavoarea mea fata de cum era inainte de accident ma da in judecata pentru masina. eu nu am acceptat si ieri mi-am dat demisia. exista posibilitatea sa nu isi recupereze toti banii pe masina si sa imi faca probleme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 17 Decembrie 2008
Pentru a va cere despagubiri pentru avaria masinii trebuie sa demonstreze ca sunteti vinovat de producerea acestor avarii, si acest lucru printr-o hotarare judecatoreasca.
In cazul in care contractul individual de munca inceteaza inainte ca salariatul sa il fi despagubit pe angajator si cel in cauza se incadreaza la un alt angajator ori devine functionar public, retinerile din salariu se fac de catre noul angajator sau noua institutie ori autoritate publica, dupa caz, pe baza titlului executoriu transmis in acest scop de catre angajatorul pagubit.
Daca salariatul in cauza nu s-a incadrat in munca la un alt angajator, in temeiul unui contract individual de munca ori ca functionar public, acoperirea daunei se va face prin urmarirea bunurilor sale, in conditiile Codului de procedura civila.

Pentru a exista răspunderea patrimonială este necesar să fie îndeplinite următoarele condiţii:
1. Calitatea de salariat a persoanei care a produs prejudiciul
2. Fapta ilicită a salariatului să fie săvârşită în legătură cu munca sa.
3. Prejudiciul
4. Raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciul cauzat. Răspunderea patrimonială presupune un rezultat dăunător care să se concretizeze într-o pagubă cu valoare economică generată de salariaţi din vina şi în legătură cu munca lor.
5. Vinovăţia este o condiţie a răspunderii patrimoniale fără de care aceasta nu există.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala! razvandicu razvandicu As dori sa va cunosc parerea la urmatoarea problema!Ca sa existe raspundere patrimoniala a salariatului trebuie sa existe un prejudiciu real adus ... (vezi toată discuția)
Temei legal? ovidana ovidana Un angajat a creat societatii un prejudiciu major in urma unui accident rutier produs din culpa exclusiva a acestuia, astfel autocamionul condus de catre ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii impotriva pompierilor? maximoreyes maximoreyes As putea formula o actiune in pretentii impotriva detasamentului de pompieri care a ajuns la locul incendiului intr-un timp nejustificat de lung iar prin ... (vezi toată discuția)