mauzi a scris:
nu ma refeream la onorariul avocatului,cred ca m-am exprimat eu gresit,ci la taxele de timbru
" Cheltuielile cu birocratia legata de succesiune ne omoara pe noi, cei scapati cu viata. Acestea vor fi cu 60% mai mari daca succesiunea este facuta dupa trecerea unui an de la momentul decesului. Majorarea este cauzata de faptul ca mostenitorii vor trebui sa plateasca si taxa notariala de timbru, de care erau scutiti de vechea legislatie, ce prevedea doar plata onorariului notarului, a timbrului judiciar si a taxei pe valoarea adaugata."
am citit acest articol (nu spun unde pt ca nu stiu daca am acest drept). dar nu stiu care e baza legala si la ce se refera exact.Cu fratele meu ma contrazic pt.ca el spune ca se refera la anul in care a murit(????)
1. Vi se pare ca eu am scris undeva in raspunsul meu cuvantul avocat !?! Am inceput cu cuvantul NOTAR.
2. Eu v-am dat un articol din Codul Fiscal si dvs. imi dati un articol de ziar (probabil). Atunci intrebati-l pe cel care a scris la ziar pe ce se bazeaza. Eu v-am spus pe ce ma bazez.
3. Din cate stiu eu Ordonanta 12/1998 cu privire la taxele de timbru notariale a fost abrogata prin legea 343/2006. Daca are cineva cunostinta ca ea a fost REINVIATA sa-mi spuna si mie. Aici vorbesc foarte serios (si ma adresez celorlalti consultanti) pentru ca am vazut o decizie a Curtii Constitutionale care ma nedumereste tare (971/2008) pentru ca nu se respinge ca inadmisibila exceptia privind OG 12, ci ca neintemeiata. (!?!). Ori Curtea Constitutionala nu mai stie despre ce vorbeste ori am pierdut eu sirul lucrurilor ...din pricina muuuultelor modificari ale minunatului nostru Cod fiscal schimbat mai des decat ciorapii.