avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actionare in judecata statul roman / CSA pentru ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actionare in judecata statul roman / CSA pentru fortarea unei situatii de normalitate

Buna ziua.
In principiu as dori sa actionez in judecata statul roman prin CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) din cauza unui abuz care consider ca trebuie sa inceteze: obligativitatea de achizitonare a RCA doar pe 6 luni sau 12 luni.

In primul rand, vreau sa am posibilitatea de a achizitona RCA pe orice perioada doresc si sa nu fiu conditionat doar de 2 variante care nu imi sunt folositoare (poate folosesc masina doar 7 luni pe an, sau cate o luna da si 3 nu si atunci trebuie sa am variante corecte/cinstite de a efectua asigurarea pe aceste perioade).

In al doilea rand doresc o abordare "globala" si nu cum s-a facut in cazul taxei de prima inmatriculare (caz in care fiecare individ este nevoit sa dea statul in judecata pentru a-si castiga drepturile). Nu stiu cum se numeste acest lucru in limbaj juridic, dar cu alte cuvinte, doresc sa oblig CSA sa ofere conditii (durate) flexibile si juste pentru toti cetatenii si nu doar pentru mine.

Deocamdata abordez problema in 2 privinte:
1- In cazul in care ma inarmez cu imens de multa rabdare/tenacitate in acest demers, cam care ar fi sansele unui proces corect din p.d.v. profesional si just (adica nu comandat politic)? Am facut aceasta formulare deoarece cunosc cazuri de judecatori infractori (condamnati si cu dosar penal), cunosc cazuri de abuzuri ale judecatorilor de rang inalt (nu cunosc ierahia judecatoreasca) asupra celor de rang mai mic si cunosc cazuri de procese clare ca lumina zilei si pierdute din cauza incompatibilitatii de culoare (culoarea politica a avocatului nu era "complementara" cu cea a ariei de influenta a judecatorului). Asadar pot spera intr-un proces corect?
2- Pe langa rabdare si perseverenta, din punct de vedere financiar un astfel de demers este abordabil de catre un singur individ cu situatie materiala obisnuita sau este nevoie sa ma asociez cu alti cetateni cu nemultumiri similare?

As avea nevoie de o parere avizata a cuiva cu experienta in scena judiciara a momentului.

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: laur_badescu , utilizator 14:59, 25 Mai 2012
Ati incercat o consultare directa prin institutia Avocatul Poporului din zona dv.??
Deocamdata nu am intreprins nimic practic. Nu ma pricep deloc la acest domeniu asa ca incerc "sa imi fac temele" inainte de toate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati despagubire rca CBucuresti CBucuresti Sentinta data de instanta: [i]Admite cererea formulată de către reclamantul XXX în contradictoriu cu parata S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala la rca - pot contesta? sstroe sstroe Locuiesc intr-un cartier de case in Jud. Ilfov. In septembrie un individ mi-a avariat masina parcata partial pe trotuarul din lateralul casei, locul obisnuit ... (vezi toată discuția)
Firma asigurari nu plateste dauna integral chucki21 chucki21 Buna ziua, Mi-am reparat masina in service pe RCA-ul vinovatului.La final trebuie ca soc. asigurari sa plateasca reparatia (accept de plata).El urmeaza sa ... (vezi toată discuția)