avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... hotarire de divort in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

hotarire de divort in Spania

Am divortat in Spania acum 6 ani,,,am hotararea tradusa,legalizata cu stampila de la Haga,,,acum vreau sa ma recasatoresc,,ce ar trebui sa fac?:((
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:17, 27 Mai 2012
Unde vreti să vă căsătoriti, in ce tara?

Pentru a fi divortata si in Romania, trebuie sa mergeti ori la starea civila de la ultimul domiciliu ori la consulatul româniei pentru a vă trascrie sentinta.

Pentru hotararea de divort din Spania nu aveti nevoie de exequator
Buna...Vreau sa ma recasaroresc in tara.Dar am dus toate actele necesare la strea civila,(la primaria satului)si mi-au spus ca trebuie sa deschid proces,ca divortul din Spania nu e recunoscut.si ca toata procedura duceaza vreo 4 luni.Sunt nelinistita ptr ca avem datã pentru nunta si totul pregatit.Va multumesc.
Spania este tara membra a Uniunii Europene, nu este nevoie decat de avizul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

Hotararea de divort trebuie sa fie:
- apostilata in Spania
- tradusa, legalizata si autentificata la un notar roman.

Dvs. trebuie sa depuneti la Starea Civila de la locul nasterii o cerere de inscriere a mentiunii de desfacere a casatoriei prin divort si sa atasati:
- sentinta in original
- o copie legalizata a acesteia
- o traducerea in limba romana, autentificata de notar
- copii dupa certificatul de nastere si actul de identitate.

Mai insistati. Procedura de inscriere a mentiunii nu depaseste doua luni.
Va multumesc enorm de mult.
Nu ne-ati scris unde v-ati casatorit .

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)