avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... hotarire de divort in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

hotarire de divort in Spania

Am divortat in Spania acum 6 ani,,,am hotararea tradusa,legalizata cu stampila de la Haga,,,acum vreau sa ma recasatoresc,,ce ar trebui sa fac?:((
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:17, 27 Mai 2012
In Româna..si prima data,,si acum.Toate actele ce mi-ati specificat mai sus,le-am prezentat la starea civila,,in afara de cererea pentru distrugere casatoriei.Si cum ar trebui s-o fac(cererea).?
M-am casatorit intr-un sat din Moldova(Botosani)trebuie sa duc eu vreun act la Bucuresti?La evidenta publicului???
CERERE

Subsemnatul(a) _________________________________________,
cetăţean/ă română, de naţionalitate______________________________,
fiul/fiica lui_____________________şi al _______________________,
domiciliat/ă în oraşul ______________strada_____________________,
nr./bl._____ap.____, judeţul ______________________, titular al actului de identitate seria_____nr.__________eliberat de Poliţia_____________,
în calitate de titular act , în conformitate cu art.43, lit.c, 44 si 48 din HG 64/2011, prin prezenta solicit înscrierea desfacerii casatoriei mele cu numitul _______________________,
pe marginea actului de casatorie nr.________incheiat la data de ____________________la Primaria comunei_________________________, judetul__________________ conform sentintei civile nr._______/___________, a Judecatoriei _______________ tara_____________,apostilata cu apostila de la Haga. In urma divortului am convenit ca eu sa port numele de familie___________________iar fostul sot sa poarte numele de familie_________________________.

Localitatea Semnătura
_____.____2012 ________________

Actele mentionate de Ares_3 le depuneti la primaria de domicililiu(care le inainteaza la primaria unde s-a incheiat casatoria) ori direct la primaria unde s-a incheiat casatoria. Procedura dureaza undeva la 2 luni intrucat se trimit spre aprobare INEP conf.art.44 din HG 64/2011.:(
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)