In Româna..si prima data,,si acum.Toate actele ce mi-ati specificat mai sus,le-am prezentat la starea civila,,in afara de cererea pentru distrugere casatoriei.Si cum ar trebui s-o fac(cererea).?
Subsemnatul(a) _________________________________________,
cetăţean/ă română, de naţionalitate______________________________,
fiul/fiica lui_____________________şi al _______________________,
domiciliat/ă în oraşul ______________strada_____________________,
nr./bl._____ap.____, judeţul ______________________, titular al actului de identitate seria_____nr.__________eliberat de Poliţia_____________,
în calitate de titular act , în conformitate cu art.43, lit.c, 44 si 48 din HG 64/2011, prin prezenta solicit înscrierea desfacerii casatoriei mele cu numitul _______________________,
pe marginea actului de casatorie nr.________incheiat la data de ____________________la Primaria comunei_________________________, judetul__________________ conform sentintei civile nr._______/___________, a Judecatoriei _______________ tara_____________,apostilata cu apostila de la Haga. In urma divortului am convenit ca eu sa port numele de familie___________________iar fostul sot sa poarte numele de familie_________________________.
Localitatea Semnătura
_____.____2012 ________________
Actele mentionate de Ares_3 le depuneti la primaria de domicililiu(care le inainteaza la primaria unde s-a incheiat casatoria) ori direct la primaria unde s-a incheiat casatoria. Procedura dureaza undeva la 2 luni intrucat se trimit spre aprobare INEP conf.art.44 din HG 64/2011.:(