avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi asupra propietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi asupra propietatii

Am cunoscut o fam de oameni in varsta care doresc sa -i ingrijim in schimbul locuintei.Situatia este un pic complicata : ei sunt la a doua casnicie batranul nu are copii dar are nepoti iar batrana are un baiat ,imobilul este pe numele celor doi batrani dar acum doi ani ei au facut un act notarial fiului lor ca acesta sa ii ingrijeasca pana la decesul lor si va primii casa .Acum o luna fiul s-a dezis de aceasta obligatie si batranii vor sa dea fam mele locuinta dar trebuie sa desfinteze acel act notarial.Situatia mi-i se pare cam incalcita si nu stiu ce ar trebui sa facem ca lucrurile sa fie favorabile pt ambele parti
Cel mai recent răspuns: praetorian , utilizator 10:06, 25 Mai 2012
trebuie vazut daca actul are clauza si prevede ca poate fi revocat... daca poate fi revocat... atunci este simplu va adresati unui av si se va ocupa de aceste aspecte. ulterior dvs. veti incheia un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.... preferabil este fara clauza. bafta
Am intrat in posesia unei locuinte in conditiile pe care le relatati.Din cate mi-a zis notarul care a perfectat actele,este obligatoriu sa mentioneze clauze de reziliere a contractului si mi se pare de bun simt.Nu poti tine captiv un om care este batran si are nevoie de ajutor pe care nu-l primeste.Wtf ca si clauze acestea se refera la obligatia de a le asigura imbracaminte,mancare,medicamente pana la sfarsitul zilelor lor.Rezilierea se poate face daca nu se respecta clauzele din contract si asta cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate danaciubotaru danaciubotaru Buna seara, Problema se pune in felul urmator: Am contract de vanzare-cumparare pe o casa cu teren aferent, cu drept de folosinta dupa moartea celui cu care ... (vezi toată discuția)
Bună seara - fostul socru ne-a dat în judecată pe mine și pe fostul soț pentru că își dorește casa înapoi Bububibi Bububibi Am fost căsătorită 11 anii de zile cu un bărbat ...acum un an am divorțat..socrul meu cu 2 anii in urma a trecut casa pe numele nostru cu clauza ca atunci ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere ContSters139535 ContSters139535 Prietenului meu i s-a facut contract cu clauza de intretinere pentru o proprietate.Matusa care i-a facut actul are act de vanzare cumparare pe casa de la ... (vezi toată discuția)