avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua ! As dori sa stiu, in cazul in care am un contract de munca cu 8 ore, daca mai pot avea si al doilea contract si cu cate ore.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 25 Mai 2012
Art.35 C.mun. reglementeaza cumulul de functti , si anume:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, legiuitorul nu a prevazut si cat poate fi timpul de munca in cazul celui de-al doilea sau al treilea c.i.m. .. astfel , o persoana fizica poate avea si doua c.i.m. cu norma intreaga (8 ore/zi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca Aninaig Aninaig Pot sa am doua contracte de munca de 8 ore fiecare? (vezi toată discuția)
Al 2-lea loc de munca ilmagnifico ilmagnifico pot avea al 2-lea loc de munca, legal ?sau macar 4 ore ? (vezi toată discuția)