avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... al 2-lea loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

al 2-lea loc de munca

pot avea al 2-lea loc de munca, legal ?sau macar 4 ore ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:56, 27 Mai 2012
Legea nu interzice.
Sunt persoane care au incheiat mai multe contracte de munca decat numarul de ore pe care le are o zi.
Codul Muncii reglementeaza la art.35 cumulul de functii, si anume:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Din textul legii se observa ca legiuitorul nu a facut nicio referire la durata timpului de munca in conditiile in care o persoana fizica incheie un al doilea c.i.m. sau al treilea c.i.m. in calitatea de angajat.
Prin urmare, exista posibilitatea ca o persoana sa aiba si doua c.i.m. cu norma intreaga sau cu timp partial.
@ ilmagnifico

poti avea cate vrei tu:D.........depinde de functie, pt ca este interzis cumulul in anumite situatii expres prevazute de lege.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca friday_325 friday_325 Buna ziua ! As dori sa stiu, in cazul in care am un contract de munca cu 8 ore, daca mai pot avea si al doilea contract si cu cate ore. (vezi toată discuția)
Poate lucra un militar cu contract de 2 ore in alta parte? Amatioae Elena Amatioae Elena un militar poate avea un al 2-lea loc de munca cu contract pe 2 ore ca manipulant? (vezi toată discuția)
Angajare administrator firma looker20101 looker20101 Buna ziua, inrebarea mea este urmatoarea: Cu catva timp in urma am deschis un SRL in cadrul caruia sunt Administrator si Asociat Unic. Sunt angajat cu 4 ore ... (vezi toată discuția)