avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

cum procedez ca sa anulez o rovinieta fara semnatura si cu stampila electronica. care sunt pasii care trebuie sai urmez
Cel mai recent răspuns: lrtm67 , utilizator 12:05, 25 Mai 2012
Doriti sa anulati rovinieta sau procesul verbal prin care ati fost sanctionat contraventional ( prersupun doar, ca despre acesta ar fi vorba ?)
Formulati contestatia sau apelati la o persoana cu cunostiinte juridice si depuneti-o la judecatoria arondata zonei unde a fost savarsita contraventia.
pentru a anula procesul verbal trebuie sa va adresati cu o plingere prin care sa solicitati anularea PV . Aceasta trebuie depusa la Judecatoria care are arondat LOCUL UNDE SA CONSTATAT contraventia. Poate fi trimisa prin posta ( preferabil cu confirmare de primire) in termen.
la plingere atasati;
1. copie PV atacat
2.copie comunicare (ptr. termen)
3. plingerea in 2 exemplare ( si ptr. comunicare cu CESTRIN)
IN sustineri va bazati pe :
1. constatarea nulitatii procesului verbal - in baza prevederile art. 16 (7) din OG 2/2001 actualizat si coroborat cu art. 10 din OG 15/2002 care arata ca neaducerea la cunostiinta a posibilitatii de a face obiectiunii de catre contravenient la momentul intocmirii procesului verbal duce la nulitatea acestuia.
2. constatarea nulitatii procesului verbal - in baza prevederile art. 17 din OG 2/2001 actualizat si coroborat cu art. 10 din OG 15/2002 , prin care se arata ca intimata nu poate face dovada semnarii de catre agentul constatator a procesului verbal comunicat pe hirtie.
cu orice alte lamuriri....
avocat vasile rat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal amenda rovinieta fara semnatura olografa leorot leorot Am contestat o amenda de rovinieta pe motivul lipsei semnaturii olografe. Am pierdut la judecatorie. Citez din hotararea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala amenda rovinieta ContSters228213 ContSters228213 am primit din in data de 07.03.2012 partea cestrin un pv de sanctionare intocmit in data de 22.02.2012 a unei contraventii la og 15/2002,din data de ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. lipsa rovinieta, lipsa semnatura, temei legal? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, Am plecat dintr-o localitate si nu aveam de unde sa-mi iau rovinieta cu gandul ca o sa iau din primul peco care se afla la 30 km distanta, ... (vezi toată discuția)