avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantie participare si retinere CNSC
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantie participare si retinere CNSC

1. Am observat ca unele autoritati contractante solicita o garantie de participare egala cu suma retinuta in caz de contestatie respinsa de CNCS (art. 278^1 din OUG 34/2006). In acest caz mai poate un ofertant IMM sa constituie garantia de participare la jumatate? Este prevazuta aceasta situatie undeva in OUG 34 sau HG 925?

2. Conform situatiei de mai sus, daca la o licitatie un ofertant depune o garantie de participare cu valoare mai mica decat valorile prevazute la art. 278^1 din OUG 34/2006, se respinge oferta in sedinta de deschidere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 14:23, 25 Mai 2012
Ofertantul beneficiaza de reducerea cu 50%, conform Legii IMM -urilor, prevederea fiind obligatorie pentru autoritate. Oferta nu poate fi respinsa in nici un caz, fiind prezentata in conformitate cu prevederile legale. Este vina autoritatii daca nu stabileste corespunzator valoarea garantiei.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma retinuta in cazul respingerii contest de catre cnsc danatmr9 danatmr9 Buna ziua! Ma ocup de achiztiile publice la o societate care este IMM. Voiam sa intreb daca suma retinuta in cazul respingerii contestatiei de catre CNSC se ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie participare la licitatie steef steef Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie. Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Modificarea oug34/2006 cu 76/2010 elisa18 elisa18 Buna ziua, Cum interpretati modificarile cu privire la obligativitatea retinerii garantiei de participare , art 43'1 alin a). \"cuantumul garantiei de ... (vezi toată discuția)