avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu vrea sa-mi dea salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu vrea sa-mi dea salariul

Buna ziua,
In data de 15.05.2012 mi-am depus demisia cu preaviz de 20 de zile lucratoare. Dupa calculele mele preavizul expira in data de 11.06.2012. Mai am ramase 6 zile de concediu (2012) care am anunta ca o sa mi le iau in ultimele 6 zile de preaviz (asa stiu ca e legal ?!!).
Angajatorul mi-a dat de inteles ca nu voi fi platita pe acele zile deloc (ma refer la zilele de concediu).
Mentionez ca salariul net este de 1880 iar brutul trecut in contract de doar de 2200. Stat de plata nu am semnat niciodata pe nici un leu. Banii mi-au fost dati intotdeauna in mana, fara viramente bancare.
Exista vreo modalitate legala sa-l oblig sa-mi dea diferenta de bani cuvenita. Nu vreau mai multi, doar diferenta care mi se cuvine mie.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
marta946, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 12:34, 25 Mai 2012
Modalitatile sunt: sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta ... actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare ...
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

La data incetarii contractului individual de munca se calculeaza drepturile banesti ca care aveti dreptul la zi. Multi angajatori, odata cu lichidarea platesc toate drepturile , daca nu trebuie respectat termenul de plata trecut si in contractul individual de munca. In ce priveste concediul neefectuat pentru timpul lucrat pana la data de 6 iunie a.c se compenseaza in bani.
146 din codul muncii republicat
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie, concediu neefectuat noaghium noaghium N-am avut decat 5 zile concediu in 16 luni,mi-am dat demisia,primesc sau nu banii pe concediul neefectuat? (vezi toată discuția)
Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)
Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)