avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

Am folosit masina unui prieten.A omis/uitat sa spuna ca expirase rovinieta.Au venit 2 procese-verbale de contraventie de la drumuri.Va rog, exista un model de contestare a unui asemenea document?Cu multumiri!
Dan
Cel mai recent răspuns: niccos , utilizator 11:15, 28 Mai 2012
da, vezi ca s-a mai discutat problema, ai si un exemplu de contestatie. Numai ca, daca nu ai avut vinieta valabila la momentul respectiv nu prea ai sanse de castig in justitie.
Trebuie sa dai in judecata CESTRIN[suna pompos dar e f.simplu si nu te costa decat timbrele postale] la judecatoria pe raza careia ai fost depistat fara vinieta
- plangere contraventionala
- copii dupa talon, CI-ul tau, banuiesc ca si al proprietarului, Copie vinieta valida pe care sa se vada codul unic,
- extras din baza de date a vanzatorului [in cazul meu PETROM] prin care sa dovedesti ca ai platit vinieta
- ar fi perfect daca ai avea si o copie a bonului fiscal emis la cumpararea vinietei.

Iti spun astea pentru ca au am 22 de amenzi de la CESTRIN si am castigat deocamdata in instanta 16 din ele, celelalte sunt inca in desfasurare.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Adyson1974, utilizator
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie rovinieta; numar auto schimbat FamiliaRusu FamiliaRusu Va salut. Am rovinieta - inclusiv chitanta - valabila pina in martie 2011. Autoturismul a avut nr de Germania pe domiciliul nostru secundar. In vara l-am ... (vezi toată discuția)
Contestatie ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Buna seara Pot sa ma declar aceea persoana care mereu a mers corect pe ratb, am avut mereu abonament, fiind si studenta mi se deconteaza, nu am avut ... (vezi toată discuția)
Taxa de drum, rovigneta, poate fi contestata? ContSters153772 ContSters153772 azi 17 06 2010 am luat amenda pentru neplata rovignetei,la podul de la giurgeni ,la statia de taxare trecere pod. va accept critica ca nu respect legea,insa ... (vezi toată discuția)