avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua.Vreau sa plec din tara ptr 2 luni,pot sa-mi iau de la munca concediu fara plata si ptr cat timp??Trebuie sa fac o justificare sau sa aduc vreun document ptr ce plec???Va multumesc!!!
~ Conținut șters la cerere ~
Da si la art 153 aliniatu 1 trebuie sa fac si dovada ptr ce plec????
Durata CFP este cea prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Nu este neaparat nevoie de a face o justificare pentru acordarea acestuia.
Concediul fara plata este un acord al partilor. Daca cererea dumneavoastra este aprobata de angajator , CIM se suspenda in baza articolului 54 din codul muncii.
Atat timp cat solicitati concediu fara plata pentru interese personale , nu trebuie motivata.
Art. 54 din codul muncii republicat
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Multumesc mult ptr raspuns,ca cei de la munca miau zis sa aduc ceva documente ca astfel nu-mi pot da CFP si mai bine ar fi sa ma suspende din functie 6 luni ca astfel nu pot da.

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca glicozilata glicozilata Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MarcMarimar MarcMarimar O societate are in concediu fara plata 2/3 din salariati pe o periaoda de 2 luni .(nu au lucrari de productie deci nu au ce sa faca la munca).Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)