avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua.Vreau sa plec din tara ptr 2 luni,pot sa-mi iau de la munca concediu fara plata si ptr cat timp??Trebuie sa fac o justificare sau sa aduc vreun document ptr ce plec???Va multumesc!!!
@ georgettegan a scris:

........Daca cererea dumneavoastra este aprobata de angajator , CIM se suspenda in baza articolului 54 din codul muncii.
......



Va contrazice prevederea legala postata de dvs .. art.54 C.mun. nu prevede obligativitatea suspendarii c.i.m. .. art.54 C.mun. este reglementat de o norma dispozitiva si nu una imperativa.


@ acuezii
Lucrati in sectorul privat sau bugetar?
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
In sectorul bugetar,ca femeie de serviciu.Imi cere documente sa arat ptr ce plec,eu nu am asa ceva,e ceva personal,daca nu am sa justific a zis ca nu-mi aproba si ca ma suspenda din functie 6 luni.Eu acum nu stiu ce sa fac ca nu vreau sa pierd nici locu de munca.Va multumesc.
Daca nu va aproba CFP , atunci nu are cum sa suspende raportul de munca pe perioada solicitata ...

Posibil in Reg.Intern sa existe prevazut acest lucru .. de fapt, Reg.Interne ale unor institutii publice contin prevederi ce pot uimi pe toata lumea ...

Suspendarea raportului de munca nu este aceeasi cu incetarea acestuia , insa pe timpul suspendarii se poate decide reorganizarea institutiei ...
Nu stiu exact,sa vedem ce imi spun Luni,revin cu mesaj.Va multumesc oricum!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca glicozilata glicozilata Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MarcMarimar MarcMarimar O societate are in concediu fara plata 2/3 din salariati pe o periaoda de 2 luni .(nu au lucrari de productie deci nu au ce sa faca la munca).Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)