avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Retragere din firma ca asociat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Retragere din firma ca asociat

Buna ziua,

Sunt asociat cu inca o persoana la firma 50-50%. Am inceput activitatea cu un bar in 2005. DIn 2006 nu ne-am inteles si l-am lasat pe el sa se ocupe, sediul firmei fiind la el acasa iar barul langa casa sa. Din 2008 el nu nu s-a mai ocupat de firma nu a mai depus acte la finante pana in prezent. Iar acum el este plecat din tara, eu lucrez la o firma. Recent am fost contactat de finante la firma unde lucrez in scopul de a veni cu mai multe documente ale firmei pentru a prezenta situatia actuala(imobile, bunuri conturi ale firmei) deoarce avem de plata o suma de 6000 de lei(banii din amenzi pentru neprezentarea actelor la finante). Eu nu am acces si nu am avut la actele contabile ale firmei. In situatia aceasta pot sa il dau in judecata pe asociat si sa ma retrag din firma fara sa platesc nici un ban din datoriile create de asociatul meu?

Astept raspuns.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: jenellu , utilizator 13:22, 29 Mai 2012
Nu ne-ati spus cine avea calitatea de administrator in aceasta firma!
Amandoi suntem administratori asa apre trecut in actul constitutiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita administrator sc jenellu jenellu Buna ziua, Am deschis cu un prieten o firma in 2005. Pe aceasta firma am deschis un bar. Asociati 50%-50%. Firma era neplatitoare de TVA. In 2006 l-am lasat ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl flori.m flori.m buna seara, ma poate ajuta cineva cu un raspuns?Am o firma cu doi asociati care au intrunit ambii functia de administratori.Cei doi au mers la ORC si au ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator d2b d2b Suntem patru asociati la un SRL nou infiintat. Pe langa faptul ca sunt si asociat sunt si administrator. De 3 luni de zile, ceielalti asociati refuza sa mai ... (vezi toată discuția)