avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general acte fisc pt clienti incerti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

acte fisc pt clienti incerti

buna ziua.
Am inregistrat in contabilitate un client,pe care l-am trecut la client incert,pana la primirea deciziei definitive de intrare faliment.
Am primit comunicarea care dispune inchiderea procedurii falimentului acestui client.Ce acte sunt necesare pentru a intocmi dosar fisc?Mentionez ca pentru acesti bani(destul de multi)am platit toate darile(TVA,impozit profit)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:08, 25 Mai 2012
De ce trebuie intocmit dosar fisc?Daca va incadrati in prevederile art.138 lit.d din Codul fiscal
puteti efectua ajustarea bazei de impozitare astfel:654/4427 = 4118.Prin aceasta operatiune se creaza posibilitatea ca aceste cheltuieli din creante sa fie considerate deductibile( art.21 (2)lit.n din Codul fiscal si totodata TVA sa poata fi recuperat prin decontul de TVA solicitand
rambursarea soldului sumei negative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ne putem recupera macar contravaloarea tva glo glo am si eu o problema Societatea noastra este creditoare cu o suma de... Debitorul a emis cec uri dar fara acoperire. Acestea au fost refuzate la plata.Le-am ... (vezi toată discuția)
Marfa vanduta catre firme la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment radu_rus radu_rus am vandut marfa catre o firma la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment si am inteles ca pot deduce TVA-ul aferent sumei pe care o ... (vezi toată discuția)
Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)