avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Ultrajul impotriva politistilor. Pe ei cine ii ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Ultrajul impotriva politistilor. Pe ei cine ii protejeaza?

salut toti utilizatorii! sunt un angajat al m.i.r.a. care abia a ajuns acasa de la serviciu unde a fost, din nou, ultragiat! as vrea sa stiu si eu... cam ce ar trebui sa se intample ca sa se modifice statutul politistului si cam cati politisti trebuie sa moara pentru a avea si noi, cei care ne facem treaba, parte de protectie si de legi pro-politie!?!?!?!?! avem sectia amplasata intr-un focar de infectie, mai bine spus, intre rromi! nu sunt rasist! am prieteni tigani! dar deja s-a umplut paharul! nu mai pot! am absolvit scoala de politie din campina, deci sunt un politist cu scoala militara, nu incadrat direct, la bax! imi place la nebunie ceea ce fac! adica dreptate! dar se pare ca sunt singurul din sectie! de ce? pentru ca de 2 ani de cand sunt in politie, am avut 4-5 interventii intre tigani, la scandaluri de proportii! si ce am primit in schimb? un calificativ de sfarsit de an care este "bun" si multe injurii, amenintari la adresa integritatii mele corporale si ale bunurilor mele! de ce asta? pentru ca acum, in prejma sarbatorilor, apropo... lucrez de craciun si revelion, colegii mei "solidari" sunt preocupati sa faca pachete pentru sefi si pentru bunul trai al familiei, culmea... au liber de toate sarbatorile!... zic ei..."ie pentru copilasi... nu pentru noi..." poi da bine domnilor sefi ai ministerului! noi daca suntem mai mici in varsta si in grad, nu trebuie decat sa ne expunem in strada? va zic eu! din atitudinea sefilor fata de noi, intelegem ca ... DA!!! in seara asta, un nou episod! am fost amenintat, lovit, scuipat, injuriat si eu si familia mea, si ca tacamul sa fie complet, masina de serviciu, celebrului logan de 70.000 de euro, i-a fost indoit portbagajul cu pumnii de catre tigani, pt ca erau nervosi ca nu voiam sa ma dezbrac sa ma bat cu ei parte-n parte! ce masuri s-au luat! va spun eu! masuri dictate de sefii care iau 50-60 de mil pe luna: avertismente scrise pentru tulburarea ordinii si linistii publice! pai si ultrajul? pai si faptul ca ne-a fost stirbita autoritatea? nu ii intereseaza! vorba lor:"nu e bine ca sectia sa se inregistreze cu ultraj"! auziti tupeu! eu sunt omorat in strada si lor le pasa ca e bine-vazuta sectia! pai e normala atitudinea lor! ce bine se munceste din birou! fac apel tuturor colegilor si cetatenilor de buna-credinta! sa facem ceva sa se modifice statutul politistului, legea politistului cu mai multe drepturi! va multumesc anticipat! sunt multe de spus! la revedere!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 11:02, 24 Ianuarie 2009
Tinere politist.In urma cu 31 de ani i-mi incepeam si eu cariera de politist. Eram atit de incintat si in acelas timp mindru de reusita incit nu mai era nimeni ca mine. Primele misiuni au fost dificile,dar le-am facut fata cu succes. Sau inpletit bine cunostintele acumulate in scoala si sprijinul de care mam bucurat din partea colegilor mai in virsta si cu experienta. I-ti inteleg frustarile. Autoritatea politistului este mult depreciata. Parca nimeni nu mai are interesul ca acesta sa se bucure de autoritate. Basca,si calitatea multora,ma refer aici la criteriile de selectie. La fel si calitatea,moralitatea celor care conduc destinele acestei institutii a statului. Stii cite hibe vad acum ca un simplu observator din afara.Nici nu-ti imaginezi. Azi urmaream la tv. investirea noului ministru al administratiei si internelor. Doamne cit de politizat . Este strigator la cer,sa vezi atita mizerie. Mai poti crede ca acest minister va fi reformat vreodata. Ca acest ministru va lua decizii in interesul general. Cu siguranta nu. Sunt 20 de ani si prin acest minister sau perindat atitea oameni care nau facut nimic altceva decit sa apere interesele celor care iau promovat in acele functii. Nu au tinut cont de reforma,de cerintele societati si nici de protectia oamenilor din aparat. Ce pot sa-ti spun este sa nu dezarmezi si sa lupti in continuare,chiar si inpotriva sistemului.Mai sunt putini cei care au inca tentacule in aparat si influenteaza. Si mai ales nu te lasa intimidat de rautatile unora de pe forum. Nu cunosc sistemul. Cu stima Detectiv. particular Filip Stelian
Haida-de, dl Filip Stelian! Chiar nu cunoastem "sistemul”? Nu trebuie sa... lucrezi in sistem pt a sti despre ce este vorba – e suficient sa vedem, sa auzim, sa intelegem ce vedem si ce auzim si sa punem "cap la cap” toate acestea. Mai mult: e suficient sa ne "lovim” de unii dintre lucratorii din acest sistem! Un vecin, politai, "rascheteaza” parchetul cu scaunul in fiecare noapte – cand e in schimbul doi. Ii pasa lui ca vecinul care locuieste un etaj mai jos l-a rugat sa-si puna pasla la picioarele scaunului pe care il "forjeaza” cand se joaca la calculator? Nu! I-a amintit ca el e politai, asa ca nu va avea liniste daca nu vrea el! Asa raspunde un politist? Asa se comporta un politist?
Se duce politistul, zilnic, si mananca in restaurantul din zona unde isi face rondul – dar nu plateste niciodata... Proprietarul face o aluzie, politaiul se incrunta si a doua zi vine un inspector de la "sanatate publica”...
Nu generalizez, dar prea multi dintre cei aflati in "sistem” sunt cam asa...
In miez de noapte: "Amenda – cainele n-are botnita!” "Dle politist, daca ii pun botnita si incearca cineva sa ma atace nu i-o pot scoate in timp util...” Sta politaiul la discutie? NU! Ce legatura are cine e ministrul de resort?
Prea multi uita ca legea se aplica in litera dar si in... spiritul... ei.
Ar trebui ca individul sa schimbe sistemul, nu invers! Cand dai de greu si iti iei talpasitza nu ai dreptul sa te plangi despre ce fac altii.
O profesie grea, o profesie fascinanta dar – cum am mai scris – nu e pt oricine.
:tomato:
Cita dreptate aveti ,mai ales in ultima fraza. Asta nu inseamna sa generalizam si sa sustinem ca toti fac la fel. E drept, padure fara uscaturi nu exista. Dar si dvs. ca si marea majoritate a presei ,duceti discutia spre derizoriu, spre lucruri marunte,creati scenarii pe care tot dvs. le analizati si dati raspunsuri. Uitati insa esentialul. Incertitudinea este climatul general. Aceasta este creata de politic. Atit timp cit acest monstru creat,tot de indivizi, in interes de grup, va fi foarte greu sa democratizam institutiile statului si astfel sa reusim ca la conducere si in fiecare aparat sa patrunda si sa conduca oameni integri.:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresat de organ... AduTsuuu AduTsuuu Buna ziua , am nevoie de un sfat de la voi care sunteti in pas cu legea, va rog sa imi spune-ti unde mai exact ma duc sa fac plangere? Am fost incatusat din ... (vezi toată discuția)
3 bocanci de mascat = hematon intercranian = nu recunosc nimic deoarece aveau cagule! cinetecrezi cinetecrezi Am o camera video ascunsa intr-un ceas de perete. In timp unei perchezitii un politist (mascat) mi-a dat 3 picioare in cap. Eu l-am recunoscut pe respectivul ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei romane adrianfr adrianfr Buna ziua, In seara de 21.06.2010 am participat la o \"altercatie\" verbala. Nu a fost nimeni atins totul s-a rezumat la cateva cuvinte grele. Auzind ... (vezi toată discuția)