avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat de nenumarate ori pentru lipsa rovignetei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat de nenumarate ori pentru lipsa rovignetei

Buna ziua
Intrucat din 15 Octombrie 2011 am circulat fara rovinieta ( practic am confundat rovinieta cu rca), In data de 30.04.2012 am primit trei Procese Verbale pentru plata amenda /taxa de despagubire. In data de 17.05.2012 am mai primit inca trei PV iar in data de 25.05.2012 alte cinci PV .Toate sunt pe numele meu, numarul masinii e scris corect, datele mele de asemenea. Primele sase PV le-am primit de la un imputernicit CNADAR in prezenta unui martor al acestuia si au confirmarea de primire completata si semnata (numele si semnatura imputernicitului si a martorului precum si seria CI, localitatea si judetul martorului). Ultimele cinci PV le-am primit prin posta iar acea anexa cu datele imputernicitului si a martorului (anexata la plic) sunt necompletate. Toate PV sunt in format electronic cu stampila printata dar fara semnatura agentului constatator.

Primul PV a fost intocmit la 5 luni si 10 zile (10.04.2012 dupa ce a avut loc prima contraventie (01.11.2011) si trimisa mie la 30.04.2012. (Deci fix 6 luni). Deoarece dupa primire primului PV mi-am dat seama ca sunt in culpa mi-am cumparat rovinieta valabila pentru un an de zile. De asemenea am platit amenda si taxa de despagubire pentru primul PV iar pentru urmatoarele cinci am platit numai amenda. Acum ca am primit inca cinci PV ( deci 11 PV intr-o singura luna care valoreaza in total aproximativ 4000lei) am ajuns in imposibilitatea de a mai plati aceste amenzi. De asemenea sunt indignat pentru faptul ca au vazut ca nu am rovinieta si de atatea luni de zile nu m-au anuntat mai repede pentru a nu fi lasat sa gresesc in continuare.

Desi sunt constient ca eu am gresit, va rog sa ma sfatuiti daca actionand in instanta am vre-o sansa sa nu mai platesc aceste amenzi si despagubiri.
Cel mai recent răspuns: neacsu_laura , utilizator 23:05, 25 Mai 2012
Puteti actiona in instanta si sa solicitati inlocuirea amenzii contraventionale cu avertisment. De asemenea probati ca ati platiti despagubirea si celelalte amenzi si motivati ca salariul lunar este suficient pantru a mai plati. Totodata sa faceti o copie si dua chitanta prin care ati achitat contravaloarea rovinietei pe anul in curs, ca sa dovediti ca regretati si va conformati legilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda rovinieta icvasilescu icvasilescu Am primit o amenda pentru rovinieta si vreau sa stiu daca este valabila sau se prescrie. Data constatare contraventie: 03.04.2011 Data intocmire PV: ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)