avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Penalizari de intarziere asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Penalizari de intarziere asigurator

Buna seara,
urmare a unui accident de circulatie in urma cu 2 ani sentinta civila mi-a acordat recent valoarea daunelor materiale cerute care au fost achitate de asigurator. In timpul precesului avocatul meu nu a cerut penalizari de intarziere conform articol 37 din ordin 5/2010. Cum sa obtin aceste penalizari, deoarece asiguratorul a facut investigatii in mod abuziv, accidentul fiind cercetat de politie la fata locului, nerespecandu-se art 36/2 din ordin csa de catre asigurator? Sunt obligati de lege odata cu castigarea procesului sa-mi acorde penalizarile pentru acesti 2 ani in care autoturismul a stationat in service sau sunt nevoit sa-i actionez din nou in instanta? In cazul meu se calculeaza penalizarile numai cu 0,1% pt cei 2 ani sau se adauga 0,2% incepand cu 0.6.12.2011?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:37, 27 Mai 2012
Ar fi trebuit sa cereti dobanzile si penalizarile odata cu actiunea [principala, insa exista multe solutii, chiar daca le cereti: de exemplu, exista hotarari unde ti se da doar dobanda legala, altele, unde ti se da doar penalizarea din legea speciala, altele unde ti se dau ambele si altele unde nu ti se da nimic, inafara debitului principal.
Depinde de dvs. daca incepeti o noua actiune sau nu.Cat priveste cuantumul, il calculati potrivit Ordinului CSA valabil la data accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca ,contestata de asigurator dauneasist dauneasist Cand devine creanta certa ,lichida si exigibila , daca asiguratorul nu recunoaste dinamica accidentului si respinge dosarul de dauna ?.Inainte in baza Pv de ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)
Care lege se aplica? Ion53 Ion53 Buna ziua.Vreau sa deschid un proces unei societati de asigurare,pe RCA,fiind lovit in trafic de o masina asigurata acolo.Accidentul s-a petrecut in iunie ... (vezi toată discuția)