avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Tatal sotului meu a decedat in urma cu 40 de zile si sotul meu vrea sa faca succesiune dupa tatal lui, el fiind unicul copil si fara alti mostenitori.
Intrebarea mea este urmatoarea: eu, ca si sotie nu am dreptul la nimic, nu mostestenesc nimic din toate bunurile?
El si-a luat de la un notar o lista cu actele necesare pentru dezbaterea succesiunii:
1.acte stare civila si 2. acte proprietate, iar in dreptul certificatului de casatorie era trecut "nu e cazul" si asta m-a pus pe ganduri....
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: magdabarbu , utilizator 22:44, 26 Mai 2012
nu, nu mosteniti nimic. nu aveti nici un drept.
Dvs. cu socrul sunteti afini, deci nu aveti nici un drept asupra mostenirii lui, asa cum nici sotul nu are nici un drept asupra mostenirii parintilor dvs.
NU mosteniti nimic pentru ca nu sunteti ruda cu decedatul
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri proprii - mostenitori sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema matusa mea a decedat acum 24 de ani sotul iei a decedat acum 14 ani sotul iei a facut cerere in baza legii fondului funciar ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Succesiune deea28 deea28 Buna ziua. Stiu ca acesta este un subiect deja saturat dar eu nu am gasit un raspuns clar pe nicaieri de aceea apelez la dvs in speranta ca ma puteti lamuri ... (vezi toată discuția)