Din atelierul in care lucrez au fost sustrase mai multe placi din aluminiu in greutate totala de 200 kg. Mentionez ca nu am gestiune. Am discutat cu administratorul si a spus ca se va face o evaluare ca atat eu cat si ceilalti doi colegi care au cheie de la atelier vom plati paguba. Ce pot sa fac in cazul in care mi se vor opri banii pt. ceea ce nu am luat ???? cine a furat va mai fura si eu voi plati ! este normal asa ceva ?
Parerea mea este ca trebuie depusa plangere la politie , pentru a se efectua cercetari si a a se identifica faptuitorul. Angajatorul sa se constituie parte civila .
Chiar daca intre timp insa angajatorul ( sau administratorul) incearca sa va constranga sa suportati paguba in solidar, ulterior, daca faptuitorul va fi identificat, ceilalti , care veti plati fara sa aveti vina, va veti indrepta impotriva faptuitorului cu actiune in regres, pentru a va recupera banii platiti de la acesta.
cine trebuie sa depuna plangere ? eu sau angajatorul ? si daca faptuitorul va fi depistat voi ramane cu paguba... un proces in instanta dureaza ani de zile si cheltuielile vor fi f. mari asa ca hotul va prospera in continuare pt. ca scoala isi recupereaza paguba de la noi.
Pot fi obligata sa platesc ? mi se pot retine banii fara nici un demers legal in acest sens ?
Angajatorul trebuie sa depuna plangere, pentru ca organele de cercetare sa ia act de comiterea furtului si sa efectueze cercetari. Nu este legal sa vi se opreasca banii asa, fara a se sti cine este autorul si participantii. Pesemne ca sunt mai multe persoane implicate, dar se poate descoperi.
Da , stiu ca daca veti fi silita sa platiti , apoi , recuperarea banilor va fi anevoioasa sau poate chiar imposibila. NU trebuie sa platiti pana nu se dovedeste ca ati contribuit la sustragerea bunurilor.
Angajatorul trebuie sa depuna plangere si sa se constituie parte civila, iar paguba o va recupera de la cel care va fi gasit vinovat. Asa ar fi fieresc. Insa angajatorii uneori fac regulile si jocurile.
Poate o fi chiar el implicat si mai vrea si niste bani. Zic si eu. De aceea nu ar trebui sa platiti decat daca vor dovedi ca ati contribuit la furt. Evident, in acest caz , se va angaja si raspunderea penala a participantilor la furt.
Furt calificat
alexandra2222
care este termenul de depunere a plangerii la politie pentru furt? furtul a avut loc prin septembrie- octombrie, paguba fiind estimata la 6200 de euro, la o ... (vezi toată discuția)
Furt
cezar1894
daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)
Dosar furt
neagu razvan
am lucrat la o societate comerciala timp de 1 an din motive financiare mi am depus demisia Drepturile banesti ce mi se cuveneau nu mi au dat pentru care am ... (vezi toată discuția)