avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de imprumut intre 2 soc.comerciale cu acelasi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de imprumut intre 2 soc.comerciale cu acelasi administrator

Buna ziua,
as dori sa stiu daca este legal si corect sa obtin un credit de la banca pe o soc.1 si pe baza de contract de imprumut pe 3 ani fara dobanda ,sa transfer banii in contul soc.2,pentru un o.p mai departe catre un furnizor,iar acea suma sa fie scazuta pe baza unui contract de inchiriere intre cele 2 societati,(mentionez faptul ca sunt 2 spatii comerciale alaturate iar soc. 1 foloseste spatiul soc.2,acum gratuit,iar firmele au acelasi administrator.
va multumesc si astept un raspuns
Ada
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:38, 26 Mai 2012
In principiu imprumuturile intre societati sunt permise numai daca intre acestea exista o relatie de afiliere sau daca aceasta operatiune de imprumut este ocazionala, intamplatoare si nu genereaza venituri din dobanzi. In cazul in care la un imprumut intre societati se percep dobanzi avem deja o activitate de creditare care se desfasoara in conditii speciale in conformitate cu normele BNR, veniturile din dobanzi fiind impozitate.
Asadar, daca sunt intrunite aceste conditii (caracter ocazional, intamplator, fara dobanzi sau relatie de afiliere) se poate imprumuta societatea 2. Ce face aceasta cu banii nu intereseaza societatea1. Din punctul meu de vedere nu se poate scade suma in baza unei inchirieri de spatiu, deoarece intre societatea 1 si 2 intervine un contract de imprumut care, prin insasi esenta lui, se finalizeaza cu restituirea la termenul convenit de parti a sumei imprumutate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut societate de catre alta societate kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O societate poate imprumuta cu bani alta societate ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Societate pe actiuni. Calinpetru Calinpetru O societate pe actiuni este contactata de un SRL care doreste sa comande o cantitate de produse in valoare de 500.000.ron.SRL-ul doreste sa achite ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre societati sca baloisibaloi sca baloisibaloi Buna seara, Cum apreciati urmatoarea situatie: Soc. comerciala cu sediul in strainatate,asociat intr-un SNC in Romania. Poate SNC-ul sa acorde un imprumut ... (vezi toată discuția)