Bunikul meu a murit acum 4 ani si impreuna cu bunika mea au un apartament, bunika fiind in viata vrea sa dezbata mostenirea deoarece bunikul meu are o fata din alta casatorie.a luat legatura cu fata lui a fost de acord , a fost la notar a platit taxele pt dezbaterea succesiunii si cand notarul a inmant actele pt a fi semnanate, fata bunikului (inculta si cu chef de scandal) a ajuns cu cititul la o rubrika unde scria ca : ...1/2 adika 400 mil este partea bunicului din care ea are 1/2 din partea lui....ea a crezut ca bunika mea a fcaut evaluare la apartament si ca valoreaza 400 mil ....dobitoaca, si a srait ca arsa ca nu va semna actele si a iesit facand galagie de la notar de aramas lumea cu gura cascata pe acolo, si nici nu a mai stat sa-i explice notarul despre ce este vorba.....deci a lasat-o pe bunik cu ochii in soare.pt ca bunik este batrana are probleme cu vederea , stat la etajul 4 ji vrea sa dezbata mostenirea si sa-si cumpere undeva la un etaj inferior si mai aproape de fetele ei pt a avea grija de ea....si deci daca fata bunukului a plekt si nu au mai finalizat actele, bunik ce peoate face?o poate da in judecata pt ca nu a vrut sa fie de acord le dezbaterea succesiunii??si in plus la inmormanatare, cheltuileli de spitalizare altele cu bunikul ea nu a aparticipat cu numik...
E adevarat, bunika si bunikul au impreuna acel apartament, deci de la bunicul ramane 1/2 din apartament. Din jumatatea asta bunica mai ia 1/4, restul ramanandu-i fetelor urmase ale bunicului.
Eu altceva nu inteleg, cum s-a ajuns sa se plateasca taxele de succesiune, sa se faca actele si abia atunci femeia aia "inculta si cu chef de scandal" sa afle suma care ii revine, doar in momentul cand trebuia sa le semneze? Actele nu se fac decat cand toata lumea stie ce va primi si si-a dat acordul verbal. Notarul a procedat intr-un mod cam curios.
Succesiune
labuta
Ce inseamna aceeptare sau renuntare succesiune in termen de 6 luni?Ce se intampla daca nu fac acesta aceptare?Mai pot participa la succesiune? (vezi toată discuția)